.

.

.

.
.


.

.
.
.

diumenge, 13 d’abril del 2014

Programacio de la Confraria de la Soledat d'Ontinyent per la Setmana Santa de 2014

Encara que amb retard (vos preguem que ens disculpeu), ací teniu la programació completa per a les confraresses i els confrares de la Soledat d'Ontinyent. Esperem passar tots junts una molt satisfactòria Setmana Santa. I no oblideu mai que "Som Soledat"...





Dissabte 12 d'abril.  Dissabte de Passió

Església de l’Assumpció de Santa Maria

12:00 h. Baixada de la Mare de Déu.
Com cada any, es disposarem a baixar respectuosament la Soledat, i enllestir-la en la capella de la Trinitat, on s'estarà tota la Setmana Santa.

14:00h. Dinar del Gaspatxo. Una vegada s’haja acabat d’enllestir la Mare de Deu i els arreus sobrants siguen tornats al lloc corresponent, anirem a degustar el gaspatxo amb all i oli que tan bé ens preparen els nostres baciners...
Cal que aviseu de la vostra participació fins el dia 10 d'abril

Les activitats infantils estaran obertes des de les 12 del migdia.


Diumenge 13 d'abril.   Diumenge de Rams.  Dia dels xiquets

A les 11:00h. del mati i que ho tinga disposat, podrà acostar-se fins el pati del centre Parroquial de Santa Maria per anar a beneir la Palma. En finalitzar la missa procedirem a la foto anual dels xiquets en la Mare de Déu als peus del baiard.

A les 14:00h. Dinar del pollastre rostit, els menuts dinaran fideus, com sempre, i en acabar de dinar els nostres xiquets i xiquetes tornaran a tindre les activitats de carrer.

Cal que aviseu de la vostra participació fins el dia 10 d'abril. .


Església de la Puríssima Sang
Processó Via Crucis Crist de la Palma

A les 8 de la vesprada cal que estiguem a punt per participar en el Via Crucis, a què ens han convidat els germans del Crist de la Palma. Cal dur el vestit de la Confraria complet.


Dimecres 16 d’abril. Dimecres Sant

Església de Sant Miquel Arcàngel
Processó de la VI Estació

A les 10 de la nit, partirà la processó, a la que estem convidats per la Germandat de la Santa Faç. Cal dur el vestit complet de la nostra Confraria.





Dijous 17 d’abril. Dijous Sant

A les 16:00h., ens dirigirem cap a Santa Maria on començarem a preparar tot allò necessari perquè la Processó del Silenci ens siga completa i satisfactòria. Prepararem les mones, prepararem les barres del baiard i també totes les tanques amb les teles, així com les torxes i tots els vestits i materials processionals.

A les 21:00h. Soparem "baix braç" al saló d'actes de La Milagrosa. El preu serà de 3 euros.
Cal que aviseu de la vostra participació fins el dia 16 d’abril.



Processo del Silenci

A les 11’30, els membres de la Confraria de la Soledat estaran tots ben a punt per eixir a la processó dins de l’església de l’Assumpció. Els personatges que no partisquen d’ací es situaran en el lloc acostumat, la plaça de Sant Roc. Per favor, atengueu a les recomanacions dels responsables i faciliteu-los la feina. És un esforç molt gran el que fem tots i cal que estiguem amb el cap en la feina i prendre'ns el que fem amb la seriositat que mereix.

En finalitzar la processo, i al local de l’Associació de veïns de la Vila, hi haurà la xocolatada. Per favor, afavoriu el pas de la gent que reparteix mona i xocolate i procureu no interferir en el repartiment.




Divendres 18 d’abril.  Divendres Sant

A les 9:00h. del mati desmuntarem les tanques i les teles, i en acabant, anirem a esmorzar

A les 14:00h. Dinar de germandat al saló d'actes de La Milagrosa.  En finalitzar el dinar es farà la tradicional rifa pasqüera.

Cal que aviseu de la vostra participació fins el dia 3 d’abril. El preu és de 10 €. El dinar dels xiquets, el preu es de 5 €.


Església de l’Assumpció de Santa Maria
Solemne Processó del Sant Soterrament

A les 7 i mitja de la vesprada, estarem tots preparats a la Plaça de la Vila per tal de participar en la processó. A aqueixa hora es repartiran els caramels. Es prega als repartidors que vagen donant-los poc a poc i amb dissimul, i que, en acabar la processó, no ens en quede cap! Cumplim amb la tradició i fem feliços els ontinyentins!


Dissabte 19 d’abril. Dissabte Sant

Església de l’Assumpció.
A les 16:00h. Desmuntatge de la Mare de Deu i tornada de tots els arreus setmana-santers de la Confraria al seu lloc. Preguem màxima assistència

A les 22:00h. Sopar dels Panderos. A la seu de la Confraria i baix braç.

Barri de la Vila
Nit dels Panderos

En ser les 12 de la nit, ens reunirem a la Plaça de Sant Roc per esperar que es cante la “Gloria” en l’Església de l’Assumpció. Abans, però, la Confraria de la Soledat cremarà les seues “Velles Quaresmes” a la foguera de la Plaça de la Vila i, tots junts començarem a fer tot el soroll possible amb els rastres de llaunes que, a Ontinyent , hem dit sempre “panderos”. I amb el retronar dels tambors, tabals i caixes, xiulitets i matraques, farem un alegre passacarrers. No oblideu rentar-vos els ulls en trobar una font! I canteu ben fort el "Ratetes, ratetes!".






Diumenge 20 d'Abril Pasqua Florida

Església de Sant Francesc
Processó de l' Encontre Gloriós

A les 10.30h. ens trobarem a l’església de Sant Francesc. Durem el vestit complet, però sense caputxa.



Diumenge 27 d’Abril

Església de Sant Josep
8:00h. Santa Eucaristia. En acabar l’Eucaristia tindrà lloc la Processó dels Combregars.




Els actes consignats corresponen als actes habituals de l’exercici setmana-santer que te previst celebrar la Confraria de la Soledat. Podeu comunicar-vos amb la Junta de la Confraria a través del correu electrònic


Per al bon funcionament de la Confraria i per tal d’evitar problemes, feu el favor de reservar amb temps la vostra participació en els dinars i sopars. Procureu tractar amb respecte els companys, estar informats dels horaris i necessitats dels actes i d’oferir la vostra col·laboració.