.

.

.

.
.


.

.
.
.

dijous, 11 de març de 2010

Horari d'actes pels Confrares i les Confraresses de la Soledat d'Ontinyent. Setmana Santa de 2010


DISSABTE 13 DE MARÇ

Esglesia de l’Assumpcio de Santa Maria
Presentació del Cartell i del Llibre-Programa d’actes de la Setmana Santa d’Ontinyent de 2010
19:30h Eucaristía.
20:00h Presentacio del Cartell i del llibre-programa de 2010, a càrrec d’en Salvador Revert Gandia
21:15h Concert a carrec del Nou Orfeo


Seu de la Confraria de la Soledat
SOPAR CONFRARE
22:00h Sopar de torrada a la Confraria. Preu 11 €.


DIUMENGE 14 DE MARÇ

Església de Sant Miquel Arcàngel
13:00h. Eucaristia, en honor al Crist de l’Oracio de l’Hort. S’hi lliuraran els bàculs als nous membres, el de la Germana Major i l’estendard al Porta-estandard de 2010.DISSABTE 20 DE MARÇ

Esglesia de la Puríssima Sang
18:00h Eucaristia. A càrrec de les Confraries dels Assots a la Columna, Ecce Homo i Crist de la Palma.DIUMENGE 21 DE MARÇ

Seu de la Confraria de la Soledat
Desde les 12 del migdia: Activitats infantils.

13:00h Presentació del CARTELL OFICIAL DEL 400 ANIVERSARI DE LA CONFRARIA DE LA SOLEDAT, obra del prestigiós dissenyador i cartellista Vicent Ramon Pascual.

14:00h “Dinar del caldero”. Preu 7 euros.
En finalitzar el dinar els menuts podran seguir disfrutant de les activitats infantils.DIMECRES 24, DIJOUS 25 I DIVENDRES 26 DE MARÇ


Esglesia de l’Assumpció de Santa Maria
19:30h Tridu. A càrrec de les Confraries i Germandats de la Santa Faç, Soledat, la Dolorosa i Crist de l’Expiració.


DIMECRES 24, DIJOUS 25 I DIVENDRES 26 DE MARÇ


Esglesia de Sant Francesc
20:00h Tridu. A càrrec de la Confraria del Nostre Pare Jesús Natzaré,DISSABTE 27 DE MARÇ. Dissabte de Passió


Església de l’Assumpció de Santa Maria
12:00h. Baixada de la Mare de Déu. Com és tradicional, ens disposarem a baixar la imatge de la Mare de Déu en la seua Soledad i l’enllestirem en la Capella de la Trinitat, on s’estarà esposada en el transcurs de tota la Setmana Santa.

Seu de la Confraria de la Soledat
14h. Dinar del gaspatxo. Una vegada s’haja acabat d’enllestir la Mare de Déu i els arreus sobrants siguen tornats al lloc corresponent, anirem a tastar el ben gustós gaspatxo amb all-i-oli que ens preparen els nostres “baciners”.
Vos recordem que des de les 12 del migdia les activitats infantils estaran obertes.

Esglesia de la Puríssima Sang
Pregó de la Setmana Santa
19:30h Eucaristia.
20:00h Pregó, a càrrec d’en Jose Luis Belda Rovira
Finalitzat l’acte, s’hi celebrarà un Sopar de confraternitat i d’homenatge al Pregoner en Restaurant “Casa Luis”. El preu es de 25 euros.


DIUMENGE 28 DE MARÇ. Diumenge de Rams.
DIA DELS XIQUETS DE LA SOLEDAT


Església de l’Assumpció de Santa Maria
11:00h. Qui ho crega oportú, s’aproparà al pati del Centre Parroquial de Santa Maria per anar a beneir la Palma a l’església de l’Assumpció de Santa Maria, on beneirem també la Palma que durà el personatge processional de Sant Joan en la Processó del Silenci. Qui vulga acudir a altres parròquies cal que estiga atent perquè la fotografia anual dels xiquets amb la imatge de la Soledat la farem en acabant la Missa de Santa Maria. Enguany, cal que els xiquets no pugen al baiard i s’estiquen al terra.

Seu de la Confraria de la Soledat
14:00h Dinar. Pollastre rostit pels majors i fideus pels menuts. Preu segons cost.
En acabant, les activitats infantils al carrer estaran ben en marxa.

17:00h. Presentació del llibret infantil “LA CONFRARIA DE LA SOLEDAT D’ONTINYENT EXPLICADA ALS CONFRARETS I LES CONFRARESSETES”, d’en Sergi Gómez i Soler, Macip de la Soledat.

Esglesia de la Puríssima Sang
Processó-Via Crucis del Crist de la Palma
20:30 h. Els membres de les distintes Confraries i Germandats que ho desitgen acompanyaran la Confraria del Crist de la Palma en la Processó-Via Crucis de que partirà des de l’església de la Puríssima Sang per seguir pels carrers de les Monges Carmelites, Jaume I el Conqueridor, avinguda del Llombo, Avinguda del Comte de Torrefiel, carrers de Rafael Juan Vidal, Jaume I el Conqueridor, Pare Ferran Alcina, Avinguda del Comte de Torrefiel i carrer del Regall per arribar a l’església de la Puríssima Sang.

Aquells confrares i confraresses de la Soledat que tinguen a bé el participar, ho faran amb el vestit de la confraria, al complet.


DIMECRES 31 DE MARÇ. Dimecres Sant

Esglesia de Sant Miquel Arcàngel
Processó de la Sexta Estació.
23:30h. Els membres de les distintes Confraries i Germandats que ho desitgen acompanyaran la Germandat de la Santa Faç en la processó de les seues imatges. S’iniciarà en el temple de Sant Miquel Arcàngel i recorrerà el carrers de Tomàs Valls, plaça de Sant Domingo, carrers de la Morereta, Santa Faç, Sant Antoni, Capellans, les Eres, Santa Anna i Sant Antoni, Plaça de la Coronacio, carrers de Rafael Juan Vidal, Jaume I Conqueridor i Monges Carmelites, per arribar a l’església de la Puríssima Sang.

Aquells confrares i confraresses de la Soledat que tinguen a bé el participar, ho faran amb el vestit de la confraria, al complet.


DIJOUS 1 D’ABRIL Dijous Sant

Església de l’Assumpció de Santa Maria
Seu de la Confraria de la Soledat
16:00h. Ens dirigirem cap a Santa Maria on començarem a muntar tot allò necessari per a la nostra Processó del Silenci. Prepararem a la Seu les mones, muntarem les barres de les andes i també totes les tanques amb les teles, aixi com prepararem les torxes i tots els vestirs i materials de la processó.

21:30: Sopar als locals de la Societat de Festers.


PROCESSO DEL SILENCI
A càrrec de la “Hermandad y Cofradía de Nazarenos dell Cristo de la Expiración y Nuestra Señora del Patrocinio” i de la Lloable Confraria de la Soledat d’Ontinyent.

24:00h. Les confraries es concentraran a la plaça de Sant Roc per partir pel carreró del Palau, la placeta del Fossaret i continuar per la plaça de la Vila, on tindra lloc el protocol de començament. La processó seguira pel carrer de l’Esglesia, el carrer Major de la Vila (Plaça de Sant Pere de Verona i carrer de la Trinitat), carrer de les Roses, plaça Major, carrers de la Magdalena i del Regall i pujada del Fossaret, per concloure a l’Esglesia de l’Assumpcio de Santa Maria, per la porta de les Dones.
Recordem totes i tots que la nostra Confraria ix des de dins de l’església.

En finalitzar la processo, i al local de l’Associacio de Veins de la Vila, hi haurà una xocolatada per als assistents; gentilesa dels organitzadors.

En aquesta processó, el vestit de la Confraria serà: Vesta, cordó, guants i caputxa sense cucurulla.


DIVENDRES 2 D’ABRIL Divendres Sant

Esglesia de l’Assumpció de Santa Maria
09:30h. Desmuntatge de les tanques i les teles en la plaça de la Vila.
En finalitzar tindrà lloc un esmorzar.

Església de Sant Miquel Arcàngel
Processó de Trasllat de l’Oració de l’Hort
10:30 h. Processó a càrrec de la Confraria de l’Oració de l’Hort que partirà de l’església de Sant Miquel Arcàngel per seguir pels carrers de Tomàs Valls, Sant Jaume, Plaça de la Coronació, carrer de Rafael Juan Vidal, avinguda del Comte de Torrefiel, el carrer del Regall i la Pujada del Fossaret per entrar a l’Església de l’Assumpció de Santa Maria per la porta de les Dones.

Ermiteta de la Concepció
Processó de Trasllat del Crist de l’Expiració i Nostra Senyora del Patrocini
11:00 h. Processó a càrrec de la “Hermandad y Cofradía de Nazarenos del Cristo de la Expiración y Nuestra Señora del Patrocinio”. Eixirà de l’Ermiteta de la Concepció per seguir pel carrer de Sant Antoni, l’avinguda de Francisco Cerdà, els carrers de José Simó Marín, Dos de Maig, l’Almoina d’Eixea, Josep Melcior Gomis, Maians, plaça Major, Magdalena, Regall i Pujada del Fossaret.


Esglésies de Sant Francesc i de Sant Miquel Arcàngel
Processó de l’Encontre Dolorós
A càrrec de la “Cofradía de Nuestro Padre Jesús Nazareno” i la “Hermandad de la Dolorosa”.
11:35 h. Eixirà de l’Església de Sant Francesc el pas del Nostre Pare Jesús per processionar pels carrers de Josep Melcior Gomis i de Maians.
Moments abans de l’hora de l’Àngelus, i des de l’Església de Sant Miquel Arcàngel, partirà la imatge de la Dolorosa, duta per la Germandat del mateix nom, pels carrers de Tomàs Valls, Sant Jaume, Plaça de la Coronació, carrer de Rafael Juan Vidal, avinguda del Comte de Torrefiel i Magdalena fins arribar a la plaça Major, al bell mig de la qual tindrà lloc l’emotiu acte de l’Encontre Dolorós. La Mare de Déu farà les seues “Cortesies”: S’inclinarà per tres vegades davant la imatge del seu fill.

Després, i seguits per la processó del Crist de l’Expiració i Nostra Senyora del Patrocini, desfilarà pels carrers de la Magdalena i del Regall, per arribar cada imatge al seu temple d’acollida corresponent, en espera de la processó del Sant Soterrament.


Locals de la Societat de Festers
14:00 Dinar de Germandat de la Confraria de la Soledat.
En acabant el dinar tindrà lloc la tradicional Rifa Pasqüera...

Església de l’Assumpció de Santa Maria
Processó del Sant Soterrament
19:30 h. S’iniciarà a la plaça de la Vila, amb l’eixida de la creu de guia. El Pas de l’Oració de l’Hort, descendirà la pujada del Fossaret fins l’inici del carrer de la Magdalena. Allí, i des de l’Església de la Puríssima Sang, s’incorporaran les imatges de les confraries “Azotes a la Columna”, Ecce Homo, “Nuestro Padre Jesús Nazareno”, la Santa Faç, la Dolorosa i el Crist de la Palma, amb els seus confrares, clergat, bandes de tambors i bandes de música.

Des de l’Església de l’Assumpció de Santa Maria, partiran les imatges de les confraries dels “Nazarenos del Cristo de la Expiración y Nuestra Señora del Patrocinio”, “el Santo Sepulcro” i la Soledat, tancarà la processó el clergat, la presidència de la Junta de Germandats i Confraries i la banda de la Societat Unió Artística Musical d’Ontinyent.


ITINERARI DE LA PROCESSÓ: Plaça de la Vila, pujada del Fossaret, carrer del Regall, avinguda del Comte de Torrefiel, carrer de Rafael Juan Vidal, plaça de la Coronació, carrers de Sant Antoni Abat, l’Aurora, la Puríssima, la Morereta, plaça de Sant Domingo, carrers de l’Alcalde Paco Montés, Dos de Maig, l’Almoina d’Eixea, Josep Melcior Gomis, Maians i Plaça Major.


En arribar-hi les imatges del Crist Jacent i de la Soledat, amb la presidència de la processó, tindrà lloc un acte col•lectiu de finalització de la desfilada del Soterrament. Després, cada Confraria o Germandat, i en pas de Processó, es dirigirà a les seues respectives esglésies per dipositar-hi els passos i fer una oració final.

El vestit de la Confradía serà complet.


DISSABTE 3 D’ABRIL Dissabte Sant


Església de l’Assumpció de Santa Maria
Ofici de Tenebres
11:30 h. Organitzat per les confraries del Crist de la Palma i del Sant Sepulcre

Església de l’Assumpció de Santa Maria
16:00h. Desmuntatge de la Mare de Deu, pujada al seu altar i tornada de tots els arreus setmana-santers de la confraria al seu lloc corresponent. Preguem la màxima assistència de confrares


PROCESSÓ DEL SILENCI A BELLREGUARD
17’00h. Els Confrares i les Confraresses que ho desitgen, es desplaçaran a Bellreguard (la Safor) per tal de participar i copresidir la Processó del Silenci d’esta població. Hem estat convidats per la Confraria del Silenci “Pas de la Soledat” de Bellreguard.

El vestit de la Confraria serà complet.


NIT DELS PANDEROS
22’00h. A la Seu de la Confraria, Sopar baix braç de la Nit dels Panderos.

En ser les 12 de la nit, anirem a la Plaça de la Vila en complet silenci per cremar les nostres “Velles Quaresmes”.

Després, amb els panderos, els xiulitets, les matraques, esquelles i tabals i tambors, ens reunirem a la plaça de Sant Roc per esperar que es cante la “Glòria” en l’església de l’Assumpció. En eixe moment en què simbolitzem la Resurrecció cal fer tot el soroll possible pels carrers de la Vila que és com, a Ontinyent, hem expressat sempre la nostra alegria per l’arribada de la Pasqua Florida.DIUMENGE 4 D’ABRIL Pasqua Florida


Esglésies de Sant Francesc i de Sant Josep
Processó de l’Encontre Gloriós
11:00 h. Les Confraries i Germandats de la Santa Faç, “Nazarenos del Cristo de la Expiración y Nuestra Señora del Patrocinio” i la Soledat es concentraran al Temple de Sant Francesc per tal d’iniciar la processó de la imatge del Cor de Jesús. La desfilada recorrerà els carrers Josep Melcior Gomis, Maians, Morales, plaça de Baix i plaça Major.

El vestit serà: Vesta, cordó, guants i capa.

A la mateixa hora, les Germandats i Confraries de l’Oració de l’Hort, “Azotes a la Columna”, Ecce Homo, “Nuestro Padre Jesús”, la Dolorosa, Crist de la Palma i “Santo Sepulcro”, es trobaran a l’Església de Sant Josep, per tal de fer processó en honor de la Mare de Déu de l’Esperança. La desfilada recorrerà els carrers de José Simó Marín, Furs, Dos de Maig, les Eres, Capellans, Sant Antoni, plaça de la Coronació, carrer de Sant Jaume i placeta de l’Escurà.

En arribar, a les 11:30 h. a la plaça Major, les dues imatges celebraran l’Encontre Gloriós amb les corresponents “Cortesies”, mentre s’amollen centenars d’Al·leluies des dels terrats de la plaça.

En acabant, les imatges, i en passacarrers, tornaran a les seues respectives esglésies.


DISSABTE 10 D’ABRIL

Església de Sant Miquel Arcàngel
19:00 h. Eucaristia per a commemorar la festivitat de la Santa Faç.


DIUMENGE 11 D’ABRIL. DIA DELS COMBREGARS

Església de Sant Josep
08:00 h. Eucaristia. En acabar tindrà lloc la Processó dels Combregars d’Impedits.


DIUMENGE 17 D’ABRIL

Visita al Convent dels P.P. Fraciscans (Col•legi la Concepció), on visitarem el museu, la Biblioteca, i el Botànic.

En finalitzar, dinar a càrrec de cada comensal. Cal reservar plaça.DIUMENGE 2 DE MAIG

Campament de “Todo Vientos”
12:00h. Assamblea general Ordinaria, dinar i projecció de “power points”.
AVISOS A TOTS ELS CONFRARES I CONFRARESSES


- Com acordàrem tots, baix de la vesta cal dur ROBES OBSCURES i SABATES NEGRES.

- No es pot eixir a cap processó amb la caputxa dels “Anders”, que és només per a aquells que duen la Mare de Déu. La caputxa pròpia de la Confraria és la tapada.

- Per a una millor organització en el sopar del Dijous Sant i el dinar del Divendres Sant, cal confirmar l’assitència el dissabte dia 27 de març.

- És importantíssim per a la Confraria la màxima assistència dels seus membres en tots els actes que es realitzen.