.

.

.

.
.


.

.
.
.

diumenge, 14 de febrer del 2010

El Santíssim Crist de l'Agonia baixa a Ontinyent


Ahir dia dissabte 13 de febrer de 2010, la imatge del Santíssim Crist de l'Agonia, pel qui tantes ontinyentins i tantes ontinyentines professen una fe veritable i una estima sincera, va ser baixat des de la seua ermita del tossal de Santa Anna fins a la reial parròquia de Sant Carles en mig d'una copiosa nevada.


L'acte del trasllat del Crist es deu a la commemoració dels 150 anys de l'inici de les actuals festes de Moros i Cristians, de les quals és patrona la imatge del "Morenet". En este trasllat, tot i emulant la Soldadesca foral i les Milícies Efectives de la nostra Vila Reial d'Ontinyent, de la qual procedeix la festa morocristiana, es comptà amb la participació dels disparadors de les vint-i-quatre comparses ontinyentines.

Sempre és una alegria tindre entre nosaltres el Crist, i més en una ocasió especial i festiva, atés que, històricament, sempre ha estat baixat quan el nostre poble ha patit algun perill o calamitat.


Van ser molts els confrares i confraresses de la Soledat que acudiren a aquesta processó a tall d'espectadors o com a participants de la mateixa. La nostra Confraria s'enorgulleix de participar activament en el procés, ara mateix en marxa, d'entronització del Santíssim Crist de l'Agonia com a co-patró d'Ontinyent.