.

.

.

.
.


.

.
.
.

diumenge, 14 de febrer del 2010

La Confraria de la Soledat estrena la nova Seu

Eren ja les onze i mitja del matí del diumenge 14 de febrer quan pujàvem a la sala gran de la nova seu per tal de fer la seua inauguració i la benedicció. L'omplírem fàcilment perquè malgrat l'intens fred, érem moltes les persones que havíem volgut acudir a l'esdeveniment. El confrare Guillermo Gerona va fer la presentació d'un acte molt senzill en què recordà el nostre aniversari i la il·lusió que hem posat en la casa i en tots els actes que anem realitzant en commemoració d'aquella gent i d'aquell temps dels que venim.

 

El primer moment emotiu vingué quan el nostre Clavari destapà la tela que cobria la paret del fons de la Sala i es trobà amb el mural que tothom ja coneixia però ell no... Tant Vicent com Jordi Llin, els autors de l'obra, com també tota la Junta Directiva, van voler guardar el secret per tal d'agrair d'eixa manera a Salva el seu esforç de tants anys i la seua estima per tots nosaltres. En la imatge teniu el nostre Clavari felicitant emocionat Jordi i Vicent.


Com hem dit, van ser molts els confrares, les confraresses i els amics convidats que volgueren compartir la nostra alegria.


El rector D. Mario Bataller Martínez, un molt bon amic de la Confraria, va ser l'encarregat de beneir les instal·lacions. Les seues paraules ens parlaren de fe, de què cal que signifique per a nosaltres tant la casa que ara estrenàvem com també la feina que empeny la Confraria: un donar-se els uns als altres i un esforç per la concòrdia i per fer créixer la nostra creença.
Moment de la benedicció de la nostra Seu


Una vegada beneïda la casa, tant Vicent com Jorge Llin ens explicaren com havien fet el seu mural i mostraren un fort agraïment cap a la seua Confraria per la confiança que en ells havia posat. El resultat de la seua obra ha sigut aplaudit per tothom.


Per part de l'Ajuntament d'Ontinyent, ens dirigí unes paraules la regidora Rosario Gandia, que tancà l'acte.



Alguns amics que vulgueren acompanyar-nos foren el President de la Junta de Germandats i Confraries d'Ontinyent, els Presidents de les Confraries del Crist de la Palma i de la Santa Faç i també, com apareix en la fotografia al costat del nostre Clavari, la Presidenta de l'Institut d'Estudis de la Vall d'Albaida, Maria Josep Garcia. Per a nosaltres és una satisfacció pertànyer a l'IEVA i que l'entitat d'estudis de la comarca vulga ser present en els nostres moments més joiosos.


També tinguérem l'alegria de comptar amb la presència dels representants d'altra confraria valenciana que té com a motiu d'existència l'advocació de la Soledat. El pas de Silenci - Confraria de la Soledat de Bellreguard (la Safor). El seu Germà Major, Alexandre Ruiz Gadea i la Secretària de l'entitat, i també Dama de Cambra, Lídia Ruiz. Ens complau molt la seua visita i ja hem compromés la nostra participació en alguna de les seues activitats d'enguany.

 

Després de l'acte, i per véncer el fred, res com unes pastetes fetes per alguns dels nostres confrares i confraresses, un poquet de café i infusions i l'imprescindible herberet...

Fins i tot el membre més jove de la Soledat, Juanfran Llácer, assistí a la benedicció. Ho va fer al braç de la seua iaia, Encarna. Esperem que puga ser de profit per nosaltres i esta nova generació que ara arriba l'esforç que hem fet per dotar-nos d'un lloc de reunió, convivència i treball.