.

.

.

.
.


.

.
.
.

dijous, 22 d’octubre del 2009

Conferència sobre els Moriscos de Sergi Gómez



El divendres 23 d'octubre, el macip de la Soledat d'Ontinyent, Sergi Gómez i Soler, filòleg i etnògraf, impartirà una conferència al poble de Salem, en les Aules Polivalents i a les set i mitja de la vesprada. El títol de la conferència és "Els Moriscos, la seua pervivència en la nostra cultura i costumari", i forma part del cicle de conferències que l'Institut d'Estudis de la Vall d'Albaida està realitzant amb motiu del 400 aniversari de l'expulsió dels Moriscos.






La Confraria de la Soledat té també aquesta conferència com un acte propi, ja que també participa en l'organització de l'acte, que serà la primera de les distintes xarrades i conferències que esperem realitzar durant aquests dos anys en què celebrarem el nostre 400 aniversari, una efemèride, com explicarà Sergi Gómez, molt lligada a l'expulsió dels Moriscos.

Ens complau especialment la col·laboració establerta amb l'IEVA, entitat de la que som socis i amb la qual esperem treballar en profit de la cultura valldalbaidina en ocasions properes. De moment, podem anunciar-vos que la Confraria participarà d'una manera o d'altra del III Congrés d'Estudis de la Vall d'Albaida, organitzat per l'IEVA, i que es celebrarà a l'Olleria en la Quaresma del proper 2010.