.

.

.

.
.


.

.
.
.

dijous, 29 d’octubre del 2009

La Confraria de la Soledat realitzarà des d'ara "Rogatives" a través del present blog



La setmana passada, i davant algunes peticions que s'havien fet a alguns membres de la Junta de la nostra Confraria, vàrem decidir encetar un nou servei en el nostre blog, el de les "rogatives".


Pot semblar estrany, i fins i tot atrevit, i arcaic, però el fet de l'oració encara està viu en la nostra societat. Estem ben acostumats a l'existència de rogatives comunitàries en favor d'una persona que està passant una necessitat a Ontinyent, on esta tradició es practica des de casa mateix, o al carrer: A determinades hores del dia és costum que en ser que a algú li fa falta, es voltege la campana de la Puríssima Concepció al Campanar de la Vila. Aleshores, els qui ho escolten i saben que una persona està patint, generalment per malaltia, preguen a la Mare de Déu per tal que passe prompte eixe moment de dolor i, si és de Déu, que qui ja no tinga més remei que el de la mort, que arribe prompte amb el Pare.


Alguns devots de la Soledat ens han demanat de fa temps que millorem el culte cap a la imatge i l'advocació tot i afegint en el seu lloc de culte algun element que permeta fer peticions, com ara ciris elèctrics. De moment, no hem pogut resoldre este tema. Però darrerament, hem tingut també peticions per tal que la Confraria pregue per algun malalt, cosa que ens ha fet sentir molt complaguts per dos motius; perquè hem constatat que hi ha veïns nostres que tenen a la nostra entitat com el que ha de ser realment una confraria, un grup de germans i germanes que comparteixen realment una devoció i es troben realment agermanats al voltant de la mateixa, i també perquè l'advocació de la Soledat puga despertar en gent que no és confrare esta sensibilitat.


Així doncs, i aprofitant els mitjans de què disposem, des d'ara, si alguna persona desitja que els membres de la Confraria de la Soledat s'afegisquen al bon desig de curació d'una persona o a la superació d'un gran problema, poden contactar amb nosaltres a través del nostre correu electrònic per tal que avisem els confrares i confraresses de la Soledat, i també als lectors que ens segueixen, perquè preguen solidàriament per algú que mai no sabrem qui és.


I és que estem ací per ajudar-nos. La nostra base, des de fa ja 400 anys és la solidaritat entre les persones. I la força de l'oració ha sigut de sempre una de les nostres formes bàsiques de fer-ho, i de les més belles...