.

.

.

.
.


.

.
.
.

dijous, 16 d’abril del 2009

La Crema de les Quaresmes



Potser haja sigut, entre tots els actes que se'ns han acumulat estos dies, el més senzill i un dels més emotius també. En arribar a la Plaça de la Vila, amb tants xiquets com hi venien, encara s'estava procedint a la benedicció del Ciri Pasqual de l'església de l'Assumpció. S'han portat tots de manera excel·lent, xiquets i majors. Calladets fins que hem acabat amb la crema.


Ens hem acostat a la foguera i un a un hem començat a llençar a dins les Velles Quaresmes. Només els quedava un peuet, ja havia acabat el temps de penitència i per tal de dur-nos bona sort calia fer-les fugir. Primer ha començat el Macip de la Soledat, que ha cremat les pròpies i les que li entregaren els xicons del centre de menors on treballa, i tot seguit, han anat deixant-les els més de quinze xiquets i xiquetes allí aplegats, de la confraria i no, i els majors que també en duien.



Teòricament, l'últim era el nostre Clavari, que cremava la Vella Quaresma de la Confraria, però després encara s'ha apropat molta més gent que anava llençant a aquella menuda foguera el nostre tradicional calendari Quaresmal, del qual, la Confraria enguany està més orgullosa que mai per la quantitat de llocs on ha arribat.




Moltes gràcies a tots i a totes els qui feu possible la vida i el camí de la Vella Quaresma...