.

.

.

.
.


.

.
.
.

dissabte, 11 d’abril del 2009

El dinar de la Confraria



I com és costum, goig i necessitat, el Divendres Sant ens reunim els confrares i les confraresses que ho desitgem per compartir un dinar a base de plats de peix, ja sabeu això del dejuni de carn que és tradició en les nostres terres en tal dia com hui. El lloc triat ha sigut el bar "Plaza Mayor", justament situat a la plaça de Dalt, Major o de l'Ajuntament, que solem dir... El menjar molt bo i el servei també. Quin arròs amb gambes més abellidor, després de tanta feina i tanta emoció.

En acabant de dinar, i abans que Manolo Gómez "Buque" començara el seu acostumat espectacle-subhasta a benefici de la Confraria, vàrem aprofitar per a presentar el logotip oficial del nostre quatre-cents aniversari. El nostre Clavari, Salva Sanchis, va presentar el que és l'aniversari tot recordant com va nàixer la Confraria, la seua unió secular amb l'Ajuntament d'Ontinyent i la realitat actual tan bonica que estem vivint. Tot seguit, el Macip de la Soledat, coautor del disseny junt el fotògraf i amic de la Confraria Juanjo Alcaide, presentà el dibuix que descobriren el confrare amb més anys, el senyor Roberto Soler, junt el més xicotiu de tots, Isaac Llin, al braç de son pare, Jorge Llin.




Encara quedava una sorpresa, que ens va fer eixir a tothom a la plaça... Des del segon pis d'aquell edifici, el Clavari va desplegar una pancarta de tres metres que recull el logo i la fotografia de la Soledat que anem a usar aquests mesos festius com a imatge del centenari.


En tornar a pujar, ja preparats pel que arribava, va ser el torn del show muntat per "Buque". Ens va fer baquejar-nos del riure mentre anava recollint diners i sortejant els productes que obsequiaríem, xoriços ibèrics, una bona sobrassada i un pernil curat de Jamones Pla. El pernil, en una carta que havia estat predita per ell mateix hores abans, va recaure en la senyora mare del senyor Clavari... si no ens coneguérem...!