.

.

.

.
.


.

.
.
.

dijous, 17 d’abril del 2014

Protocol de la Processó del Silenci de 2014

Vos fem arribar quin és el protocol i l'ordre previstos per a la Processó del Silenci d'aquest Dijous Sant de 2014. No hi ha cap canvi respecte les darreres edicions. Poden haver variacions de darrera hora atenent a la quantitat de germans i confrares de les confraries ontinyentines que vulguen participar-hi. Esperem tindre una bona lluna i que tant els participants i el públic mantinguen el màxim respecte i decòrum...




Protocol i ordre de la Processó del Silenci 2014

Tots els participants (amb l’excepció de les confraries organitzadores), s’agruparan en la plaça de Sant Roc, d’on eixiran en desfilada pel carreró del Palau i el Fossaret, per arribar a la plaça de la Vila.

Inicia la desfilada l’Andador de la Soledat, acompanyat per tambors sords.

En arribar davant de la Porta de les Dones o del Bon Pastor, els esperen el President i el Majordom de Processó de l’Expiració i el Germà Major i el Macip de la Soledat. L’Andador de la Soledat demanarà permís per començar la processó. En assentir els caps de les confraries, el Majordom i el Macip faran tres colps amb una maça a la porta del temple. Aquesta s’obrirà per deixar eixir la Creu de Guia de l’Expiració, que acompanyarà l’Andador de la Soledat en tot el recorregut processional.

- En primer lloc, desfilaran aquells fidels no confrares ni germans que ho desitgen, amb cera o torxa, i al darrere aniran aquells confrares i confraresses que no duen vesta ni ròssega.

- Confrares del Nostre Pare Jesús Natzaré.

- Sant Pere i Sant Joan de la Palma.

- Confrares dels Assots a la Columna i portadors dels coixins amb les cadenes, els claus de Crist i la corona d’espines de Jerusalem.

- Confrares del Sant Sepulcre.

- Judes.

- Confrares de l’Oració de l’Hort amb Pilat i el jove Criat, i amb els Penitents amb cadenes.

Figurant de l'Ecce Homo amb els soldats romans.

- Confrares de la Dolorosa, amb dos penitents que arrosseguen creu.

- Germans de la Santa Faç, amb el figurant de Jesucrist, amb creu i coronat d’espines, guardat pels soldats romans.

El Macip de la Soledat entrarà a l’església per acompanyar el personatge de la Dona Verònica, qui aproparà al rostre del penitent la tela en què hi ha dibuixada la Faç de Jesús i el desplegarà.

- Confrares del Crist de la Palma.

- Germans de l’Ecce Homo, Confraria degana d’Ontinyent, amb Maria Magdalena.

- Germans i Confrares de l’Expiració, que eixiran des de dins del temple tot acompanyant el seu Crist de la Misericòrdia, dut horitzontalment pels germans, custodiats per soldats romans i seguit per tambors.

- Confraresses i Confrares de la Soledat i convidats d’aqesta confraria, que acompanyen la imatge de la Mare de Déu en la seua Soledat, duta a muscles pels portadors.

- Tambors i presidència de la Processó: Consiliari o Prior de les confraries organitzadores, els convidats per les confraries i el President de l’Expiració amb el Clavari de la Soledat.

En concloure la Processó, els organitzadors conviaran els participants i el públic a una xocolatada..

Recomanacions

En la processó, són convidades a participar totes aquelles persones que ho desitgen. Els preguem que respecten escrupolosament les recomanacions dels organitzadors. Així, si no duen vesta ni ròssega, caldrà que es situen al principi de la processó. Cal que s’agrupen en la plaça de Sant Roc i partisquen des d’allí. Per evitar problemes i enrenous, no es permetrà l’accés des de qualsevol altre lloc del trajecte.


Els germans i confrares que vulguen vestir les vestes de les seues confraries pròpies no duran capa ni cucurulla, però sí el caputxó posat. Es prega encaridament que no duguen el cap descobert i que porten un calcer correcte.

Es prega als assistents que guarden el màxim silenci i respecte, especialment dins del temple de l’Assumpció i mentre estiguen presents les imatges. Així mateix, demanem que deixen lliure el pas en els llocs més estrets del recorregut, com són l’accés al carrer de l’Església i a la plaça de Sant Pere de Verona.