.

.

.

.
.


.

.
.
.

dilluns, 19 de març del 2012

Programació pròpia de la Confraria de la Soledat d'Ontinyent per a la Setmana Santa de 2012


Ací vos passem la programació pròpia de la Lloable Confraria de la Soledat d'Ontinyent per a la Setmana Santa de 2012, amb les indicacions dels actes que nosaltres organitzem o a què hem estat convidats, el vestidor que cal portar, els horaris i el preu i lloc de dinars, sopars i esmorzars, amb l'afegit del dia últim que cal avisar sobre la nostra assistència, cosa en què insistirem pel millor funcionament de la Confraria.

Aquesta és la previsió d'actes, però, i com sempre, pot haver-hi variacions, com ara l'afegiment d'altres que apareguen a última hora. De tots ells vos donarem cumplida informació ací mateix, al nostre blog, i a través de la xarxa social Facebook.





Dissabte 24 de Març

Plaça Major
Matinal infantil a les onze del matí.
Església de Sant Miquel
Pregó de la Setmana Santa

La missa comença a les 19’00h i el pregó està previst per a les 8 de la vesprada. En acabant l’acte es celebrarà un sopar en homenatge al pregoner en el restaurant Cugol.
Els confrares que vulguen assistir, cal que comuniquen amb la Confraria abans del 17 de març.




Diumenge 25 de Març

Des de les 12:00h. del migdia i a la seu de la Confraria, Activitats infantils
A les 14:00h. Dinar del Caldero.

Aviseu de la vostra participació abans del dia 22 de març . Preu 6€

En finalitzar el dinar, els menuts podran seguir disfrutant de les activitats infantils.

Recordeu que podreu retirar els tiquets per al sopar del Dijous Sant i el dinar del Divendres Sant.




Dimecres 28, Dijous 29 i Divendres 30 de Març

Església de l’Assumpció de Santa Maria
19:30h. Solemne Tridu

La nostra Confraria també participa del Tridu. Preguem encaridament la vostra assistència.



Dissabte 31 de Març Dissabte de Passió

Església de l’Assumpció de Santa Maria

12:00h. Baixada de la Mare de Déu.
Com cada any, es disposarem a baixar respectuosament la Soledat, i enllestir-la en la capella de la Trinitat, on s'estarà tota la Setmana Santa.

14:00h. Dinar del Gaspatxo. Una vegada s’haja acabat d’enllestir la Mare de Deu i els arreus sobrants tornats al lloc anirem a degustar el ben gustos gaspatxo amb all i oli que tan bé ens preparen els nostres baciners...
Cal que aviseu de la vostra participació fins el dia 29 de març. El preu és de 6€

Les activitats infantils estaran obertes des de les 12 del migdia.

Recordeu que podeu retirar els tiquets per al sopar del Dijous Sant i el dinar del Divendres Sant.



Diumenge 1 de Abril. Diumenge de Rams. Dia dels xiquets

A les 11:00h. del mati i que ho tinga disposat, podrà acostar-se fins el pati del centre Parroquial de Santa Maria per anar a beneir la Palma. En finalitzar la missa procedirem a la foto anual dels xiquets en la Mare de Déu als peus del baiard.

A les 14:00h. Dinar del pollastre rostit, els menuts tindran fideus com sempre, i en acabar de dinar els menuts tornaran a tindre les activitats de carrer.

Cal que aviseu de la vostra participació fins el dia 30 de març. El preu es traura depenent del que coste el pollastre rostit com be sabeu els ultims anys no supera els 6€ intentarem que ixca per igual.

Tambe hui podreu retirar els tiquets per al sopar del Dijous Sant aixi com els del dinar del Divendres Sant.


Església de la Puríssima Sang
Processó Via Crucis Crist de la Palma

A les 8 de la vesprada cal que estiguem a punt per participar en el Via Crucis, a què ens han convidat els germans del Crist de la Palma. Cal dur el vestit de la Confraria complet.


Dimecres 4 d’Abril. Dimecres Sant

Església de Sant Miquel Arcàngel
Processó de la VI Estació

A les 10 de la nit, partirà la processó, a la que estem convidats per la Germandat de la Santa Faç. Cal dur el vestit complet de la nostra Confraria.





Dijous 5 d’Abril. Dijous Sant

A les 16:00h., ens dirigirem cap a Santa Maria on començarem a muntar la Processó del Silenci, prepararem les mones, prepararem les barres del baiard i també totes les tanques amb les teles, així com prepararem les torxes i tots els vestits i materials processionals.

A les 21:00h. Soparem a el Bar el Llombo (front la Guardia Civil)
Cal que aviseu de la vostra participació fins el dia 3 d’abril. El preu és de 9€

Prèviament, hi haureu tret els tiquet els dies previstos, que son el 25 i 31 de març i el 1 d’abril en la casa de la Confraria durant les activitats previstes desde les 12 del mig dia fins les 8 de la vesprada.


Processo del Silenci

A les 11’30, els membres de la Confraria de la Soledat estaran tots ben a punt per eixir a la processó dins de l’església de l’Assumpció. Els personatges que no partisquen d’ací es situaran en el lloc acostumat.

En finalitzar la processo, i al local de l’Associació de veïns de la Vila, hi haurà la xocolatada. Per favor, afavoriu el pas de la gent que reparteix mona i xocolate i procureu no interferir en el repartiment.



Divendres 6 d’abril. Divendres Sant

A les 9:00h. del mati desmuntarem les tanques i les teles, en finalitzar esmorzarem en el Bar el Llombo (front la Guardia Civil) el preu de l’esmorzar es de 9€, no cal traure tiquets.

A les 14:00h. Dinar de germandat a el Bar el Llombo (front la Guardia Civil) en finalitzar el dinar es farà la tradicional rifa pasqüera.

Cal que aviseu de la vostra participació fins el dia 3 d’abril. El preu és de 20€. El dinar dels xiquets, el preu es de 10€.

Recordeu que prèviament hi haureu tret els tiquets els dies convinguts, 25 i 31 de març, i 1 d’abril desde les 12 del mig dia fins les 8 de la vesprada.


Església de l’Assumpció de Santa Maria
Solemne Processó del Sant Soterrament

A les 7 i mitja de la vesprada, estarem tots preparats a la Plaça de la Vila per tal de participar en la processó. A aqueixa hora es repartiran els caramels. Es prega als repartidors que vagen donant-los poc a poc i amb dissimul, i que, en acabar la processó, no ens en quede cap! Cumplim amb la tradició i fem feliços els ontinyentins!





Dissabte 7 d’Abril. Dissabte Sant

Església de l’Assumpció.
A les 16:00h. Desmuntatge de la Mare de Deu i tornada de tots els arreus setmana-santers de la Confraria al seu lloc. Preguem màxima assistència

A les 22:00h. Sopar dels Panderos. A la seu de la Confraria i baix braç.

Barri de la Vila
Nit dels Panderos

En ser les 12 de la nit, ens reunirem a la Plaça de Sant Roc per esperar que es cante la “Gloria” en l’Església de l’Assumpció. Abans, però, la Confraria de la Soledat cremarà les seues “Velles Quaresmes” a la foguera de la Plaça de la Vila i, tots junts començarem a fer tot el soroll possible amb els rastres de llaunes que, a Ontinyent , hem dit sempre “panderos”. I amb el retronar dels tambors, tabals i caixes, xiulitets i matraques, farem un alegre passacarrers. No oblideu rentar-vos els ulls en trobar una font! I canteu ben fort el "Ratetes, ratetes!".


Diumenge 8 d'Abril Pasqua Florida

Església de Sant Francesc
Processó de l' Encontre Gloriós

A les 10.30h. ens trobarem a l’església de Sant Francesc. Durem el vestit complet, però sense caputxa.


Diumenge 15 d’Abril

Església de Sant Josep
8:00h. Santa Eucaristia. En acabar l’Eucaristia tindrà lloc la Processó dels Combregars.


Diumenge 29 d’abril

A les 12:00h. Assemblea general ordinària i després, es celebrarà un dinar com tots el anys. Lloc: Campament de “Todos Vientos”. Per a qui no sapia on està, prèviament quedarem a la entrada de la urbanització del Pilar (Carrer Veles e Vents).




Els actes consignats corresponen als actes habituals de l’exercici setmana-santer que te previst celebrar la Confraria de la Soledat. Podeu comunicar-vos amb la Junta de la Confraria a través del correu electrònic


Per al bon funcionament de la Confraria i per tal d’evitar problemes, feu el favor de reservar amb temps la vostra participació en els dinars i sopars. Procureu tractar amb respecte els companys, estar informats dels horaris i necessitats dels actes i d’oferir la vostra col·laboració.


(Fotos de José Vicente García Torró, de fa uns anys... quant de record, eh?)