.

.

.

.
.


.

.
.
.

diumenge, 4 de març del 2012

Article del Clavari de la Soledat pel programa de Setmana Santa d'Ontinyent 2012




Després d'una Setmana Santa per a l’oblit, com va ser la de l'any passat, passada per aigua, ens trobem novament immersos en un nou projecte, este que renovem cada any amb la intenció que els carrers d’Ontinyent vegen una festa amb més de quatre segles d’història.

De l’any passat poc podem contar que no siguen les activitats internes que vàrem tindre i a les que varen acudir bastants confrares. Cal destacar la Nit dels Panderos on no va faltar la ja tradicional cremada de la Vella Quaresma en la placeta de la Vila. La nit va ser molt emotiva, ja que desprès d’haver fet el nostre recorregut pels carrers de la Vila no vàrem finalitzar a l’ajuntament com es tradicional, no. Tota la gent que va participar va tindre a bé acompanyar-nos fins l’església de Sant Carles, on batejaven a la nostra confraressa Laura, va ser un final molt emotiu.

El dia de Glòria, tot i que la pluja amenaçava, entre dos clarors, vàrem decidir eixir per trobar-nos a l’ajuntament en l’Encontre Gloriós, en el que vàrem tindre un nombre de confrares prou elevat.

Enguany estem d’enhorabona, i és que Ontinyent sempre té coses a celebrar, som un poble que deixa empempta perquè té arrel. Enguany celebrem l'Any Sant de la Puríssima amb motiu del 350 aniversari de la seua festa. I això ens fa grans, perquè podem participar d‘un itinerari que ens pot donar la indulgència plenària si el realitzem i així ho volem. Crec que la nostra confraria cal que estiga especialment contenta ja que és una festa sobre la figura de la Mare de Déu, de la qual nosaltres festegem l’advocacio de la seua Soledat.
Enguany tornem a tindre les activitats previstes, com tots els anys. Com bé es diu, ploga, neve o bufe vent es farà el Silenci a Ontinyent. Un silenci que l’any passat no es va poder fer realitat; la inclemència meteorològica i la poca gana van fer que el Silenci fos suspès. Deixeu-me que vos diga que hi havia gent que buscava culpables i que van haver-hi boques que varen assenyalar el nostre Consiliari com a responsable que no es fera. No va ser així, el nostre Consiliari va haver de carregar amb la falta de decisió o d’enteniment que li vàrem deixar caure. Ell solament va actuar amb coherència i així ens ho va fer arribar a tots, i així ho vull que tots ho sabeu.

D’altra banda dir-vos que la nit del Silenci, encara que no eixírem, el carrer estava ple de gent que va aplaudir la decisió. I que plovent com estava la nostra confraria i alguns membres de les altres confraries estaven allí a l'espera de la decisió que es prenguera.

Però cal que estiguem orgullosos, sí, perquè una nit com aquella que demanava més estar al llit ja, vàrem tindre l’assistència de la que en aquell moment era l’alcaldessa d’Ontinyent, Mª Lina Insa, així com la participació del President de la Mancomunitat de municipis de la Vall d’ Albaida Filiberto Tortosa, qui participava des de la penitència i honor de dur a la Mare de Déu en la seua Soledat. També varen acudir quatre capellans, el nostre consiliari Juan Melchor Segui, Don Mario Bataller, El Padre Fernando Fuertes a qui li agraïm sempre de una forma especial la seua participació, i qui ens va portar un membre de la congregació franciscana que recentment havia arribat a Ontinyent, fra Juan de Dios.

Enguany tornarem a fer Silenci a Ontinyent, que com bé sabeu, és la nostra processó, i la vostra.



Salva Sanchis i Ferri

Clavari de la Confraria de la Soledat.