.

.

.

.
.


.

.
.
.

dimecres, 1 de setembre del 2010

Felicitació de Paco Muñoz

Una de les primeres felicitacions que hem rebut és la del nostre amic el cantant Paco Muñoz, que tenim tots com ontinyentí i és padrí dels nostres Gegants Reis Jueus. Ací vos la fem arribar...




"Estem a la plaça Major d’Ontinyent en el començament de les festes de moros, a vore i escoltar el "Chimo", i gràcies a que Sergi m’ha portat una cadira, em pogut xarrar de tot allò que els amics xarren quan es troben bé i en bon lloc. En la conversa ha eixit que la confraria de la Soledat fa 400 anys... Ja ho sabia pel llibre aquell dels confrarets i les confraressetes, però és que, entre unes coses i altres, el 8 de setembre ja el teniu ací mateix!

Res, que vull felicitar-vos! Mireu, amics. Hi ha paraules que em commouen com "amor", "fidelitat", "devoció", "afició"... Quina barreja de totes aquestes paraules ha fet el miracle de que una confraria i una devoció vinguen i se'n vagen, i perdure sense estar -com no estava- a les ordres de la església de la Vila i el seu senyor Plebà sinó a les d'un Ajuntament i el seu Alcalde... Ja veieu quines coses... Primer la vella Confraria que ara festegem, del 1610. Des de l’ any 1796 que començà a participar en la Setmana Santa de forma no massa continuada fins al 1860 que ja ho feu amb normalitat cada any, quin grapat de persones que varen saber transmetre un afecte i una tendresa a la Soledat que perdura fins al nostres dies... Ara podeu recollir el fruit d’ allò que ell sembraren. No és això ben bonic?

No necessite més paraules, sé que esteu en un moment molt dolç, gaudiu d’ell i de la vostra alegria brotaran any i anys – segles que diria l’ Estellés- d’amor a la Soledat i al poble d’Ontinyent.

Una besadeta."

Paco Muñoz, cantautor.