.

.

.

.
.


.

.
.
.

dilluns, 22 de juny del 2009

Nota de premsa de "Festers" sobre el copatronatge del Crist de l'Agonia




La Societat de Festers del Santíssim Crist de l'Agonia ha redactat una nota de premsa que pretén respondre (?) als fidels que han elevat la petició de copatronatge ontinyentí del Crist de l'Agonia.
Vos l'oferim per tal que hi tingueu accés, atés que la nostra entitat, la Confraria de la Soledat, s'ha sumat a este grup de fidels.




"SOCIETAT DE FESTERS DEL SANTÍSSIM CRIST DE L’AGONIA D’ONTINYENT

NOTA DE PREMSA

Ontinyent, 17 de juny de 2009

EL CRIST DE L’AGONIA PATRÓ D’ONTINYENT?

Davant la notícia apareguda la setmana passada en un mitjà de comunicació, en la qual es plantejava la iniciativa d’un grup de fidels de sol·licitar que el Crist de l’Agonia siga declarat patró de la ciutat, des de la Societat de Festers volem manifestar que aproximadament fa un any, des del clergat d’Ontinyent i a iniciativa dels Llumeners del Crist i de la pròpia Societat de Festers, que aleshores ho havia aprovat en Junta de Govern, s’havia fet la consulta pertinent davant l’arquebisbat a la qual el Secretari General D. Jorge Miró, va contestar fent referència a una norma de la Santa Seu, la número 4342 de la Instrucció “Calendaria Particularia”, que diu textualment: “ Sols els Sants, és a dir, aquells que es veneren legítimament sota aquest títol, poden ser elegits com a patrons de les nacions, regions, diòcesis,
llocs, famílies religioses, germandats i persones morals; no els beats, a no ser amb indult de la Santa Seu Apostòlica. S’exclouen sempre les Persones divines”.


Segons deia el Rdo. José Mª Payá, rector de Sant Josep en l’escrit dirigit en contestació als interessats: “les Persones divines, Pare, Fill i Esperit Sant són els destinataris de les intercessions de la Verge i dels Sants i de qui emanen els beneficis. Si els patrons són intercessors no poden ser patrons cap de les persones divines.

Vist això, no podem fer res per portar a termini aquesta il·lusionant proposta, doncs seria denegada per l’Arquebisbat i per Roma”.

Per tot el que s’ha dit, des de la Societat de Festers es vol deixar constància que el passat divendres, dia 12 de juny, de nou es va tractar en Junta de Govern aquesta qüestió, i es va fer recordatori que la citada iniciativa ja va ser gestionada i es va rebre la corresponent contestació oficial desestimant-la, el que sens dubte lamentem. No obstant, no cal oblidar que el Crist de l’Agonia és el patró de les nostres festes de Moros i Cristians, i que és un referent de gran importància en la ciutat d’Ontinyent.

En tot cas, agraïm profundament el fet que devots del Crist continuen tenint interés en fomentar la devoció pel Santíssim Crist de l’Agonia".