.

.

.

.
.


.

.
.
.

dijous, 18 de juny del 2009

La Soledat recolza el nomenament del Crist de l'Agonia com a copatró d'Ontinyent




Recentment, un grup de feligresos de les distintes parròquies d'Ontinyent, amb el nostre Clavari com a portaveu d'ells, es dirigiren a la Confraria de la Soledat per tal d'exposar-nos un projecte relacionat amb el fet religiós de la nostra ciutat.


La seua proposta, motivada per raons devocionals, pretén demanar a les autoritats religioses ontinyentines i a les valencianes el nomenament del Santíssim Crist de l'Agonia com a copatró d'Ontinyent, tot i compartint aqueix títol honorífic amb la patrona canònica actual, la Puríssima Concepció de Nostra Senyora Santa Maria.


El fet que el Crist de l'Agonia siga ja considerat a tall de patró des de les bases cristianes ontinyentines, i també per la seua església, que li dedica unes mostres devocionals semblants del tot als de la patrona, fins al punt que l'església de Santa Maria va a incloure una imatge del Crist en la seua nova campana voltejadora major, dóna una idea de la situació real devocional d'Ontinyent. No són pocs els ontinyentins que creuen que aquest patronatge és real, i el què pretén la proposta és adaptar aquesta irregularitat a l'esperit creencial popular i formal.


Atenent també al fet que alguns dels firmants de la proposta són membres actius de la Confraria de la Soledat, la Junta Directiva resol fer costat a la proposta i recolzar-la en allò que siga necessari. Així doncs, la Confraria de la Soledat es presenta com a la primera entitat en donar recolzament a la proposta. Esperem que les entitats que tenen com a base el foment i la protecció de la devoció cap el Crist i totes aquelles que ho desitgen, vulguen sumar-se a aquest projecte il·lusionant, que ha de ser de tots els ontinyentins i les ontinyentines.