.

.

.

.
.


.

.
.
.

dilluns, 6 d’abril del 2009

L'escut d'Ontinyent al capdamunt del nostre estendard



L'estendard processional de la Lloable Confraria de la Soledat d'Ontinyent ha quedat complet després de la seua renovació en l'any 2008 amb l'afegiment d'una talla de l'escut de la Vila Reial i Ciutat que, des d'ara, coronarà la peça.

L'any passat ens veiérem obligats a substuir les peces de tela i metalls per unes de noves, amb l'escut i el nom que serveixen com a logotip de la institució, brodats en blanc sobre tela de vellut negre per davant, i amb dos dates pel darrere, la de la fundació (1610) i la de la darrera represa de la que, enguany, arribem al desé aniversari.

Les noves barres, també metàl·liques, en forma de creu, són daurades i al creuament es troben lligades amb cuiro. Ens faltava, però, un símbol distintiu que encimbellara l'estendard, i este ha arribat enguany de la mà destra del nostre vicepresident i Andador de la Soledat, el senyor Vicent Guerola. Ha tingut a bé el tallar en fusta de pi i de pintar en daurat i vermell l'escut del nostre poble a partir de la coneguda imatge original de 1662, amb el castell sobre l'aigua, els dos grifons que llencen aigua pel bec i la Senyera Reial i la corona que ens corresponen com a Vila propietat dels reis, i que ja apareix junt a la Bandera d'Ontinyent, en el baiard de la nostra Mare de Déu en la seua Soledat.


La Confraria està ben satisfeta amb aquest obsequi, que simbolitzarà des d'ara de manera més diàfana encara, l'ampla relació històrica entre la Soledat i el Consell Municipal ontinyentí, President d'Honor de l'entitat. Ben orgullosos estem de ser coneguts com el "Pas de l'Ajuntament" i que l'Alcaldia Municipal tinga a bé de presidir la nostra desfilada del Silenci, en record del nostre origen, voluntat del Jurat en Cap, el Justícia i els Jurats històrics d'Ontinyent i dels alcaldes i regidors posteriors. I com no, el nostre agraïment sincer a Vicent Guerola per la seua sensibilitat i el seu gran treball en pro de la Confraria.