.

.

.

.
.


.

.
.
.

dissabte, 11 d’abril del 2009

La Processó de l'Encontre Dolorós



Els germans de la Confraria de la Dolorosa, el tradicional "Pas dels Carnissers", processionaren la seua imatge recentment restaurada, i tan bella com és, des de l'església de Sant Miquel passant pel Barranquet i l'Avenida per entrar en la plaça de Dalt per la Magdalena, puntualment, encapçalats pel seu estendard i tancant processó amb la seua banda de tambors. La imatge de la Mare de Déu la duien a muscle els seus diuhuit portadors, que en una gran part eren dones.


També de manera molt puntual, i pel carrer Major, arribava a la plaça de Dalt la comitiva del Crist camí del Calvari, el "Nuestro Padre Jesús" dels nostres germans de la Confraria dels "Fusters i Obrers".

En ser les dotze en punt, el públic va fer el silenci, i començaren a sonar el dol les Trebanelles del Campanar de la Vila i les del Campanar de Sant Miquel. En eixe ambient meravellós que només llavors es crea, els portadors del baiard de la Mare de Déu dels Dolors avançaren cap a la figura del Crist i feren les tradicionals Cortesies, que representen la troballa bíblica entre la mare dolent i el fill condemnat a mort.




Posteriorment, el pare Fernando Fuertes feu una reflexió religiosa per a tots els allí congregats, que eren molts i espectants, i acabà l'acte amb la interpretació a ritme de processó i des del balcó de l'Ajuntament Vell, amb trompeta i per part d'un germà del Crist de la Palma, de la música que el barceloní Joan Manuel Serrat va composar per acompanyar aquells versos tan bells d'Antonio Machado que es diuen "la Saeta".



Després, les imatges i els seus processionants, pujàren la costera de la Magdalena i del Regall per tal de ser duts a l'església de les mares Carmelites, d'on començarien via en la processó de la vesprada.