.

.

.

.
.


.

.
.
.

dijous, 9 d’abril del 2009

La Processó de la Sexta Estació





Anit, Dimecres Sant, els nostres germans de la Santa Faç protagonitzaren la Processó de la Sexta Estació, en què processionaren les imatges de la Verònica i el Sant Llenç.

La processó presentava algunes novetats interessants que han resultat del tot positives, perquè si bé el nombre de processionants és semblant al d'altres ocasions, ja que participem totes les confraries ontinyentines que ho desitgem, el públic ha augmentat de manera molt considerable, especialment en determinats punts del recorregut, que també havia canviat, i molt.

Fins ara, la processó recorria el barri de Sant Rafael i acabava en l'església de Sant Miquel. Des d'anit, el començament i el final del recorregut són aquesta mateixa església, i la pujada a Sant Rafael es fa més curta. Així, es guanyen per a la Setmana Santa llocs tan impressionants com poden ser el Pont Vell i la Plaça de Baix, i, a més, en no celebrar-se el trasllat de les imatges en el Dissabte de Passió, és més cómode per a la germandat organitzadora el treball a fer durant tota la setmana. L'únic problema que es podia plantejar és la pujada per dos vegades de la feixuga costera de la Magdalena i el Regall, però això no fou impediment pels penitents que participaren ben gustosament en la desfilada.

A més, cal destacar que les dos figures processionals d'esta confraria anaven per separat, la Santa Dona Verònica en carro i la Santa Faç en baiard dut als muscles, cosa que ens congratula, atés que pocs són els passos ontinyentins que guarden este nostre costum processional tradicional.

Els confrares i confraresses de la Soledat, ben puntualment, responguérem a la convocatòria de la Santa Faç i participàrem en una processó a la que desitgem llarga vida i l'èxit de públic i de processionants que mereix.