.

.

.

.
.


.

.
.
.

dilluns, 6 d’abril del 2009

Hem baixat la Mare de Déu, de nou...



El Dissabte de Passió, a les dotze del migdia, hem tingut l'oportunitat única de viure la baixada de la Mare de Déu en la seua Soledat, la seua neteja i la preparació en el baiard. Enguany, hem sigut més gent que mai els que hi hem assistit i la feina ha resultat més fàcil. A això es suma l'experiència adquirida pel pas dels anys.



Amb nosaltres estaven també els germans confrares del Sepulcre, que ens han mostrat l'excel·lent restauració que Ignasi Gironés ha fet sobre la figura de Benlliure. Ens va complaure molt la voluntat de modernització d'esta confraria que, a més, ha canviat el sistema d'enllumenament del pas, tot i afegint llums fredes del tipus "led", un fet que baixarà sensiblement el pes de la figura a l'hora de la processó i ens oferirà una visió nova i preciosa del nostre estimat Crist Jacent.



Una vegada muntada la bastida, hem accedit a la imatge i amb tota la cura del món hem procedit a baixar-la. Ràpidament s'ha procedit a la seua neteja per part d'algunes confraresses amb experiència en el fet, ajudats enguany per un fum de mans dels nostres xiquets que també volien torcar la pols de la seua marededéu.




Mentrestant, hem anat retirant els bancs de l'antiga capella de la Trinitat i de la porta de les Dones per tal de poder passar el baiard, que ha quedat instal·lat, com en els últims anys, en aquella capella. En un últim esforç, i una vegada els assistents han pogut comprovar la màgia de la presència de la Soledat a la nostra alçada, davant nosaltres i entre nosaltres, i quan hem pogut fer les fotografies de rigor amb els confrares i les famílies, ha sigut el moment de pujar la imatge al baiard. Ens han acompanyat hui, com a convidats, el restaurador de la imatge, Ignasi Gironés; el senyor Pregoner de 2009, l'amic Manuel Requena i Juan Torres, l'autor del cartell de la Processó del Silenci, amb la seua família.



Abans d'anar-nos-en, hem situat a la vora el nostre nou estendard processional i hem deixat la Soledat en la seua habitual foscor en l'església de l'Assumpció. Encara faltarà afegir les barres que permetran la processó, les bateries, les llums fosques pel Silenci i les precioses flors que ja tenim encomanades i que només faran que donar color a la imatge que tant ens estimem i que representarà estos dies a tot el nostre poble.