.

.

.

.
.


.

.
.
.

dijous, 5 de març del 2009

L'IEVA entrega el premi "Fer Comarca" a "La Nostra Terra"






L'Institut d'Estudis de la Vall d'Albaida (IEVA), entitat de la forma part la nostra Confraria de la Soledat, celebra el proper divendres 6 de març el seu sopar anual.



Este any, l'IEVA el dedica a commemorar la gran tragèdia social que suposà l'expulsió forçosa del "moriscos" enguany fa 400 anys, una fita històrica lamentable fruit d'un temps de rancúnies polítiques i severitat creencial que coincidí amb la Contrarreforma catòlica i l'impuls renovador cristià de la societat a través de confraries com ara, justament, la nostra, que a l'any que ve arribarà també al seu quart centenari.


El sopar tindrà lloc a Ontinyent, al restaurant "Casa Luis", i estarà composat per menges morisques, moltes de les quals hem heretat nosaltres encara, com els minjos, o les delicioses monjàvenes, tan típiques del nostre poble. La vetlada estarà acompanyada per la música del grup "Cardaors" de Bocairent.


En el transcurs d'aquesta gala, es presentaran les Actes del II Congrés d'Estudis de la Vall d'Albaida i s'anunciarà la celebració del tercer.


A més, s'entregarà el premi "Fer Comarca", que enguany recau en una associació de base ontinyentina, com és "La Nostra Terra". Esta entitat du ja vint anys promovent de manera excel·lent la cultura feta a la comarca de la Vall d'Albaida, a través d'un fum d'interessants iniciatives, de la que destaca la seua nau insígnia, la revista "Almaig", un fet anual imprescindible per entendre la història, el present i també el futur de la Vall de la Terra Blanca.


La Confraria de la Soledat es suma als companys de l'IEVA en l'aplaudiment a esta estimable entitat, mereixedora com poques altres del premi "Fer Comarca", perquè en essència, eixa ha estat la tasca de "La Nostra Terra", treballar la nostra cultura a nivell dels trenta-quatre pobles tot i unint-los i bastint també lligasses amb els nostres veïns immediats i amb tot el poble valencià.






El premi entregat serà una escultura de l'artista albaidí Pep Sanjuan. I per cert, volem assenyalar també que les distintes presentacions de la vetlada aniran a càrrec del nostre confrare Sergi Gómez i Soler, macip de la Soledat.