.

.

.

.
.


.

.
.
.

dijous, 13 de març del 2008

Pregó de la Setmana Santa de 2008



El nostre company confrare Alfred Bernabeu Sanchis va pronunciar el passat dissabte 8 de març el Pregó de la Setmana Santa d'Ontinyent, com ja vos hem anat informant.


L'acte s'encetà amb la signatura en el llibre que per a tal efecte enguany ha preparat la Junta de Germandats i Confraries d'Ontinyent, una signatura que es realitzà a la casa parroquial de Santa Maria, que és seu de dita Junta. Posteriorment, el pregoner, junt els càrrecs de la Junt, el Plebà de l'Assumpció i la senyora Alcaldessa es dirigiren a la reial parròquia de Sant Carles on, en acabant la missa, les paraules de presentació del president de les festes de Moros i Cristians, donaren pas a Alfred Bernabeu i el seu esperat discurs.


El pregoner va fer un repàs a la seua vivència infantil i juvenil de la Setmana Santa abans de fer un repàs històric a l'origen de cadascuna de les confraries ontinyentines, de les quals cità i explicà les característiques que fan de la nostra commemoració passional única i meritòria. Per acabar, centrà el seu discurs en l'acte que més el congratula, la Processó del Silenci.



Així mateix, va voler fer notar als polítics ontinyentins les distintes maneres que, històricament, implicaven els governants municipals en el cerimonial passional, i demanà a les confraries que han posseït ròssega que tinguen el detall amb la història d'Ontinyent de recuperar-la més que siga a efectes protocol·laris.


Amb posterioritat, els confrares i les confraresses que ho desitjaren, acudiren al sopar d'homenatge al pregoner, que tingué lloc en el restaurant Casa Seguí, vora l'ermita de Sant Josep del Pla. En el transcurs de la vetlada, el nostre Clavari, Salva Sanchis, va fer entrega al pregoner d'un obsequi per part de la nostra Confraria, una figura ceràmica que representa els peus de la nostra imatge processional.