.

.

.

.
.


.

.
.
.

divendres, 14 de març del 2008

Els Cartells de la Processó del Silenci d'Ontinyent

Des de l'any 2002 que començàrem aquest tresor del Silenci, cada any, les confraries de l'Expiració i la de la Soledat, hem volgut cuidar, mimar fins i tot, el fet de la imatge de la processó. No és massa corrent que una desfilada religiosa s'ajuste a un protocol tan interessant com també canviant, ni que aquest protocol es faça públic cada any a través d'uns papers de mà cuidats al màxim.

La Confraria de la Soledat, a través del seu equip d'imatge, ha anat encarregant-se any rere any de crear els Cartells que anunciaven el Silenci amb la seua major estima, fins que davant de la multiplicació de cartells setmana-santers a Ontinyent, la Junta decidí el 2006 que no se'n feren més.

Nosaltres respectàrem la decisió, però seguírem donant importància a l'element gràfic que servia de portada del programeta de mà, i que per a nosaltres és "el Cartell del Silenci".



Ja veieu els canvis que s'han produït pels anys. Poc a poc alguns elements han anat fixant una manera de fer pròpia, com ara la fixació d'una tipologia de lletra per titular la desfilada, l'anar avançant poc a poc, però sempre des de postures i formes gràfiques impactants, atrevides en alguna ocasió, clàssiques en altres. Sempre hem buscat l'atraure el públic pels ulls, donar-li el millor de les nostres possibilitats, i per això hem comptat amb la plasticitat que, per sort, la nostra processó té.

Però com diu algú que molta raó té, "Veure amb els ulls res no val si la mirada no ix del cor..."

En aquests anys, la gent de la impremta Cambra i els encarregats de la confraria, amb la participació i la col·laboració de gent tant estimada com estimable, Arantxa Vidal, Esther García, Daniel Alfonso... han anat fent. Cada cartell té al darrere unes vivències i unes històries increïbles que, algun dia, mereixeran ser contades. Poc a poc, anem fent un xicotet gran patrimoni imatger, que ben prompte, s'acreixerà amb el cartell que correspon a la Processó del Silenci de 2008.