.

.

.

.
.


.

.
.
.

dissabte, 22 de març del 2008

Matí de Divendres fet de processons


Ahir, Divendres Sant, 21 de març, Ontinyent s'omplí de processons matinals realitzades per moltes de les seues confraries i que serveixen per traslladar les seues imatges processionals a les esglésies on, per la vesprada, començarà la processó del Sant Soterrament. Totes elles conflueixen en el carrer Major per desfilar seguides a l'acte de l'Encontre Dolorós.


La més matinera de les processons és la de la Germandat de la Santa Faç, que ix des del temple de Sant Miquel amb les seues imatges, la titular i la de la santa Dona Verònica, i que puja fins el barri de l'Ermiteta per processionar pel carrer a què dóna nom.


Després, mou des de la mateixa Ermiteta de la Concepció el Pas de l'Expiració i Nostra Senyora del Patrocini. Els nostres companys en el Silenci i en tantes altres il·lusions setmana-santeres processionen pel barri de Sant Josep i el carrer Major. Un dels moments més interessants de la seua processó matinal és el fet d'alçar el seu Crist, que en no cabre per les portes de les nostres esglésies, ha estat dotat d'un sistema que el tomba i després permet el seu immediat, i curiós, redreçament.


Des de l'església de Sant Francesc, i pel carrer Major, ix la imatge de Jesús Natzaré amb el Pas dels Fusters i dels Obrers, i és aquest el que es troba amb la Mare de Déu dels Dolors, la preciosa talla del Pas dels Carnissers, en la plaça Major. Allí es fan les cortesies i, després, pugen la costa del Regall per entrar al seu temple de referència processional, el de la Puríssima Sang de les Mares Carmelites, o bé l'Assumpció de Santa Maria.