.

.

.

.
.


.

.
.
.

dijous, 21 de febrer del 2008

Programació d'activitats de la Confraria de la Soledat per a la Setmana Santa de 2008




Dissabte 23 de febrer.- A les deu del matí, “Matinal infantil” al carrer Major i la plaça de l’Ajuntament. En el transcurs de l’acte es farà entrega dels premis del concurs de dibuix escolar.


Dissabte 1 de març.- A les sis de la vesprada, a l’església de les Mares Carmelites, eucaristia de la Confraria dels Assots a la Columna, a la que estem convidats.

A les sis de la vesprada, en l’església de l’Assumpció, concert de música sacra “Ciutat d’Ontinyent”, a càrrec del Cor de cambra Discantus, de Cocentaina.


Diumenge 2 de març.- A les dos de la vesprada, dinar de germanor de la Confraria, al preu de tres euros. Es prega que confirmeu la vostra assistència.

A les set de la vesprada, a l’església de Sant Josep, Eucaristia i besamans de la Mare de Déu de l’Esperança.


Dissabte 8 de març.- A les deu del matí, a la pujada del Fossaret, muntarem les pancartes anunciadores de la Processó del Silenci.

A les set i mitja de la vesprada, a l’església de Sant Carles, Eucaristia i Pregó. L’anunci de la commemoració passional anirà a càrrec de n’Alfred Bernabeu Sanchis, cronista d’Ontinyent i confrare de la Soledat.

El sopar que hi ha després del Pregó tindrà lloc al restaurant “Casa Seguí”, i el preu és de 28’70 euros. Podeu comunicar la vostra assistència fins el dia 28 de febrer.


12,13 i 14 de març.- A les set i mitja de la vesprada, i a l’església de l’Assumpció, Solemne Tridu, a càrrec de les confraries i germandats de la Santa Faç, la Dolorosa, el Crist de l’Expiració i la Soledat.

13,14 i 15 de març.- A les huit de la vesprada, i a l’església de Sant Francesc, Solemne Tridu, a càrrec de la Confraria del Nostre Pare Jesús Natzaré.


Dissabte 15 de març (Dissabte de Passió).- A les dotze del migdia, anirem a l’església de l’Assumpció per tal de baixar la Mare de Déu de la Soledat i posar-la sobre el seu baiard.

En acabar, a les dos del migdia, acudirem a la seu de la Confraria per tal de dinar una bona gaspatxada. El preu del dinar és de tres euros. Cal que confirmeu la vostra assistència fins el dimecres 12 de març.


Diumenge 16 de març (Diumenge de Rams).- Benedicció dels Rams a totes les parròquies d’Ontinyent. Tots aquells que vulgueu assistir, recordeu que la nostra imatge advocacional es troba al temple de l’Assumpció. En acabant, ens farem la fotografia de tots els xiquets de la Confraria que estiguen presents als peus de la Soledat.


Dimecres 19 de març (Dimecres Sant).- A les onze de la nit, i des de l’església de Sant Rafael, hi ha la Processó de la Sexta Estació, a la que poden assistir i participar els confrares i les confraresses de la Soledat. La Confraria vos entragarà el ciri. Els participants duran el vestit de confrare complet, amb capa, caputxa i cucurulla. Els portadors de la Mare de Déu poden dur el seu vestit propi, amb la caputxa sobre el cap.


Dijous 20 de març (Dijous Sant).- A les quatre de la vesprada quedem a la plaça de la Vila per tal de començar a preparar la Processó del Silenci i la posterior xocolatada.
Cal preparar:
- Les mones i el xocolate.
- Els vestits dels personatges bíblics.
- Les tanques i les teles a la plaça.
- Les torxes i la seua parafina.
Recordeu que necessitem de la feina i la participació de tots i totes.

A les nou de la nit, sopar en el Bar Huertas. Cal confirmar l’assistència.

A les onze, cal que estiguem tots preparant la processó del Silenci. Els personatges bíblics es visten en la seu de la Confraria. La Confraria eixirà des de dins de l’església.

A les dotze de la nit, Processó del Silenci. Recordeu que no es du ni capa ni cucurulla, només la vesta i la caputxa. Els portadors de la Mare de Déu duran el seu vestit propi.



Divendres 21 de març (Divendres Sant).- El dinar de germanor serà a les dos de la vesprada, en el bar de la Societat de Festers. Cal confirmar l’assistència abans del dissabte 15 de març.

A les sis i mitja de la vesprada cal que ens trobem a la plaça de la Vila per tal de preparar-nos per a la processó del Sant Soterrament. Cal repartir els caramels i preparar els ciris, les torxes, les bateries... Com sempre, necessitem la col·laboració de tothom.
En la processó del Sant Soterrament, cal dur el vestit complet: vesta, capa, caputxa, cucurulla i els guants blancs. Els portadors de la Mare de Déu duran el seu vestit complet.


Dissabte 22 de març (Dissabte Sant).- A les onze del matí, i a l’església de l’Assumpció, hi ha l’Ofici de Tenebres, organitzat per les confraries del Crist de la Palma i el Sant Sepulcre.

A les quatre de la vesprada anirem a l’església de l’Assumpció per desmuntar el pas i posar la Mare de Déu al seu altar. En acabant, i a la casa de la Confraria, s’obsequiarà amb un cafenet als assistents.
Els xiquets i els majors que vulgueu fer els Panderos, podeu portar tot allò que creieu convenient a la seu de la Confraria.Si ja els dureu fets, podeu deixar-los també allí per a la vostra comoditat.

A les nou i mitja de la vesprada, sopar baix braç en la seu de la confraria, on ens preparerem per a la Nit dels Panderos, que serà a les dotze de la nit en la plaça de la Vila.
El sopar valdrà tres euros i cal confirmar l’assistència.

A les onze i mitja de la nit, Missa de Ressurecció en l’església de l’Assumpció. En la foguera que es munta a la plaça, cremarem “la Vella Quaresma” i en sonar les campanes, eixirem a fer voltes per la Vila amb els Panderos, les Matraques, els Xiulitets i els Tambors.


Diumenge 23 de març (Pasqua Florida).- A les onze menys quart del matí, cal que ens dirigim a l’església de Sant Francesc, des d’on eixirem a la Processó de Ressurecció amb el Cor de Jesus. Cal dur la vesta, però no la capa ni la caputxa. Els portadors de la Mare de Déu, cal que dugueu la caputxa, però tirada sobre els muscles.


Avísos: Siga quin siga el vestit que calga dur, baix sempre anirem amb pantalons negres (o molt obscurs) i sabata tancada negra.






PROGRAMACIÓN DE ACTIVIDADES DE LA
CONFRARIA DE LA SOLEDAT
PARA SUS COFRADES

SEMANA SANTA DE 2008



Sábado 23 Febrero.- A las 10 de la mañana, matinal infantil, en la calle mayor y plaza del ayuntamiento, durante la matinal se hará entrega de los premios el concurso de dibujo escolar.



Sábado 1 de marzo.- A las seis de la tarde, en la Iglesia de l’Assumpció, concierto de música sacra “Ciutat d’Ontinyent” a cargo del “Cor de cambra Discantus”, de Cocentaina.

A la misma hora, en la Iglesia de las madres Carmelitas, Eucaristía de la cofradía de los Azotes a la columna, a la que hemos sido invitados.



Domingo 2 de Marzo.- A las dos del mediodía comida de hermandad al precio de 3 euros. Se ruega confirméis asistencia.

En la Iglesia de San José, a las siete de la tarde, Eucaristía y besamanos de la Virgen de la Esperanza.


Sábado 8 de Marzo.- A las 10 de la mañana, montaje de las pancartas del Silenci.
Por la tarde, a las siete y media y en la iglesia de San Carlos, Pregón, que este año corre a cargo del Cofrade Alfred Bernabeu Sanchis.

La cena del pregón será en el restaurante casa Seguí y el precio es de 28,70 euros. El plazo máximo para comunicar vuestra asistencia es hasta el día 28 de Febrero.



12,13 y 14 de Marzo.- A las 19,30 en la iglesia de l’Assumpció, Solemne Triduo a cargo de las cofradías y hermandades de La Santa Faç, La Dolorosa, Cristo de la Expiración y La Soledat.



13,14, y 15 de Marzo.- Solemne Triduo de la Cofradía de Nuestro Padre Jesús Nazareno a las 20h en la iglesia de Sant Francesc.



Sábado 15 de Marzo.- A las 12 del medio día bajada de la Virgen y su puesta en andas. En finalizar a las 14h comida de hermandad: “gazpacho Manchego” El precio de la comida es de 3 euros, se pide confirméis la asistencia, plazo máximo miércoles 12 de marzo.



Domingo 16 de Marzo.- Bendición de ramos en todas las parroquias. Los que queráis asistir recordad que nuestra imagen se alberga en la Parroquia de Santa Maria, en finalizar se hará lo que ya es tradicional, la foto de todos los niños de la cofradía que asistan al pie de la Soledat.



Miércoles 19 de Marzo.- Procesión de la Sexta Estació, a las 23 horas en la iglesia parroquial de Sant Rafael.
Los que queráis asistir a esta procesión, la cofradía os suministrar la vela, recordad que aquí el traje es completo, con la capa, capirote y antifaz. Los anderos pueden ir con el traje de andero.



Jueves 20 de marzo.- A las 16 h. preparación de la mona y el chocolate, de la Processó del Silenci, montaje de vallas, preparación de los trajes y todo lo de la procesión en nuestra sede, donde será hecho todo el montaje. Recordad que necesitamos la colaboración de todos.

A las 21 h. cena en el bar Huertas, confirmar asistencia.

A las 23 h. todos en l’Assumpció para, prepararnos para el Silenci.

A las 24 h. Processó del Silenci, recordad que para esta procesión no se lleva capa ni capirote, solo la Vesta y el antifaz,
Los anderos con el traje completo de andero.



Viernes 21 de marzo.- Comida de hermandad a las 14 h. en el bar de la Sociedad de Festeros.

A las 18,30 h. todos debemos de estar en la plaza de la Vila para prepararnos para la procesión del Sant Soterrament. Recordad que hay que repartirnos los caramelos, y preparar las velas, baterías etc. Se necesita la colaboración de todos.
Para esta procesión el traje es completo, con capa, capucha y capirote, los anderos con el traje de andero.



Sábado 22 de Marzo.- A las 11 h. Ofici de Tenebres, en el cual podemos asistir todas las cofradías, y es a cargo de la Cofradía del Cristo de la Palma y la del Santo Sepulcro.

A las 16 h., desmontaje de la virgen, y guardar todas las cosas en la casa de la cofradía. En terminar la cofradía Ofrecerá un café a los que asistáis en la casa de la cofradía.
Los niños y mayores que queráis hacer los panderos, podéis traer las latas y todo lo que creáis conveniente a la casa de la cofradía y allí montarlos o bien dejaros si ya los tenéis hechos, para la noche.

A las 21,30 h cena baix braç, en la casa de la cofradía, donde nos prepararemos para la nit dels panderos que será a las 24h en la plaza de la Vila. La asistencia a la cena tiene un coste de 3 euros.
Confirmar asistencia.

A las 23,30 h. misa de resurrección en Santa Maria donde a la hora de la resurrección, podremos quemar “la Vella Quaresmas” y saldremos con els panderos, xiulitets, matracas y tambores a celebrar la resurrección.



Domingo 23 de Marzo.- A las 10,45 h. debemos dirigirnos todos a la iglesia de Sant Francesc, donde nuestra cofradía participa en la Procesión de la Resurrección con el Corazón de Jesús. El traje es completo, pero sin capa ni antifaz, los que vengáis de anderos, tenéis que llevar la capucha pero dejada caer sobre la espalda.



Avisos: Sea cual sea el vestido que corresponda a cada ocasión, todos debemos llevar pantalones negros (o muy oscuros) y zapatos negros cerrados.