.

.

.

.
.


.

.
.
.

dimarts, 18 de març del 2008

Nou motet per a la Soledat


La jove compositora ontinyentina Mila Rosa Molina Moscardó, ha escrit un nou motet dedicat a la imatge advocacional de la nostra Confraria i que du per títol "Mare Nostra". La peça està escrita per a quatre veus i sobre uns versos del nostre macip, Sergi Gómez.


Els motets són breus peces musicals, cantades a capella o potser amb un menut nombre d'instruments musicals que tradicionalment, des de l'època barroca almenys, han acompanyat les nostres desfilades religioses, i són la forma musical propia del dol passional a Ontinyent i la nostra comarca. Ara mateix, el costum està bastant deixat, però la Confraria de la Soledat ja compta amb dos motets en el seu patrimoni, i pretén, en els propers anys, tornar a dur el costum del cant de motets a la quotidianitat de la nostra commemoració passional.


Si res no passa, tenim previst que el motet "Mare Nostra" tanque la Processó del Silenci que es celebrarà el proper Dijous Sant a Ontinyent. Quan la Mare de Déu de la Soledat siga a la plaça de la Vila, a punt per ser entrada dins del temple de l'Assumpció, serà el moment d'interpretar-lo.


Com que es tractarà d'un moment ben solemne i atractiu, volem informar-ne el públic en general per tal que conega com acabarà enguany la processó i així, tinga a bé d'acompanyar-nos en la plaça de la Vila. Posteriorment, ens dirigirem a la casa de l'Associació de Veïns per disfrutar de la xocolatada.
La Confraria vol agrair de manera ben sincera a Mila Rosa el seu detall cap a nosaltres, l'interés que ha posat en la nova obra i la delicadesa que la caracteritza en totes les seues accions.