.

.

.

.
.


.

.
.
.

dijous, 20 de març del 2008

La Confraria de la Soledat convida a l'Alcaldessa a presidir-la en la Processó del Silenci


Esta nit, la Confraria de la Soledat, en la desfilada de la Processó del Silenci, tindrà una doble presidència, tal i com figura en el protocol processional i no s'havia pogut realitzar fins a la present ocasió. Així, la Confraria -que no la processó- serà presidida pel nostre Germà Major, però també per la Presidència d'Honor de la Soledat, que ostenta l'Excel·lentíssim Ajuntament d'Ontinyent.

D'aquesta manera, serà l'Alcaldessa, Lina Insa qui represente la màxima institució ontinyentina per primera vegada en el Silenci, i seguisca mantenint així el lligam intens i històric que ha existit entre el Consell Municipal i la Confraria.


L'actual càrrec d'Alcalde és hereu del de Magnífic Jurat en Cap de l'època foral, i fou des dels Jurats de la Vila Reial que va nàixer la Confraria de la Soledat el 1610. Posteriorment, el 1796, el mateix Ajuntament ontinyentí feu seua la Confraria de la Soledat i, ara mateix, n'és el propietari de la nostra estimada imatge advocacional, així com del baiard (que ostenta la bandera i l'escut d'Ontinyent) i dels estris que fem servir en les nostres desfilades públiques.


Des de la realització del protocol i el nomenament de l'Ajuntament com a President d'Honor de la Confraria (2004), hem sol·licitat de l'Ajuntament la participació de l'Alcalde, o d'aquella persona en què ell delegara, tot i convidant-lo a presidir, en la nostra processó pròpia, la seua gent. I ha sigut enguany quan la nostra petició ha tingut una acollida positiva, per la qual cosa, la Confraria de la Soledat no pot més que mostrar el seu agraïment i el seu goig per poder reprendre, i enfortir així, la relació del "Pas de l'Ajuntament" i el Consistori.


Novament, els Jurats en Cap són Soledat.