.

.

.

.
.


.

.
.
.

diumenge, 6 d’abril del 2014

El Pregó de 2014


Ahir dissabte, cinc d'abril, l'església de Sant Miquel Arcàngel va omplir-se a gom de confraresses, confrares i del clergat ontinyentí per tal d'escoltar el tan emotiu pregó del reverend Mario Bataller Martínez. El memorable discurs va donar cabuda a totes les confraries i va exalçar el treball que fan al llarg de l'any. Per a nosaltres van ser molt emotives les referències que dirigí a la Processó del Silenci, que qualificà com tot un exemple de penitència i sentiment. I ben especial va resultar el moment en què va llegir la nostra oració a la Mare de Déu en la seua Soledat. 


La presentació del pregoner de 2014 va anar a càrrec del germà de l'orador, el rector José Maria Batallera. I per companyia, tingué la música del Cor de l'església de Sant Carles, a qui mossén Mario acompanya habitualment a l'orgue. 

En finalitzar l'acte tingué lloc al casino de la Societat de Festers el sopar en homenatge al pregoner. En acabar la part gastronòmica, D. Mario va rebre un obsequi per tal que recorde que ens va obrir amb la paraula la porta de la ja present Setmana Santa.


 Altre dels moments intensos de reconeixement de la vetlada va ser el dedicat a la persona d'Antonia Francés. Un merescut homenatge a la que ha estat ànima indiscutible del Pas dels Llauradors durant tants anys i tant ha treballat per la nostra celebració passional. No només ha estat i és important pels confrares i confraresses de "Jesús atado a la columna y azotado por los verdugos" sinó que ho és per a tots nosaltres.







Altre dels homenatges anà dirigit a la confraria "Cristo de la Expiración y Nuestra Señora del Patrocinio", com a reconeixement pels seus 50 anys d'existència.