.

.

.

.
.


.

.
.
.

dimarts, 5 d’abril del 2011

Programa de la Confraria de la Soledat per a la Setmana Santa de 2011





LLOABLE CONFRARIA DE LA SOLEDAT D’ONTINYENT
PROGRAMA D’ACTES CONFRARES 2011



DISSABTE 9 D’ABRIL

- A les 18 hores, Santa Eucaristia. Església de Sant Miquel Arcàngel.
- Seguidament, una vegada finalitzat l’ofici litúrgic, PREGÓ.


Jocs infantils. Foto: Sergi Gómez i Soler





DIUMENGE 10 D’ABRIL

- A les 13 hores, Santa Eucaristia, en honor al Crist de l’Oració de l’Hort a l’església de Sant Miquel Arcàngel.

- Des de les 12 hores, i a la seu de la nostra confraria, activitats infantils.

- A les 14 hores, dinar del caldero. Preu: 6 euros.

En finalitzar el dinar farem la presentació dels Powers Points, on podrem recordar la Setmana Santa passada. Els menuts podran seguir disfrutant de les activitats infantils.


DIMECRES 13, DIJOUS 14 I DIVENDRES 15 D’ABRIL

- A les 19.30 hores, SOLEMNE TRIDU a càrrec de les Confraries i Germandats de la Soledat, Santa Faç, Dolorosa i Crist de l’Expiració i Nostra Senyora del Patrocini. Església de l’Assumpció de Santa Maria.



Gent de la Soledat. Foto: Sergi Gómez i Soler



DISSABTE 16 D’ABRIL. Dissabte de Passió

- A les 12 hores, apertura de les activitats infantils.

- Baixada de la Mare de Déu i preparació del pas a la capella de la Trinitat. Església de l’Assumpció de Santa Maria.

- A les 14 hores, dinar del gaspatxo.




Si no fos per ells que tant ens cuiden... Foto: Sergi Gómez i Soler



DIUMENGE 17 D’ABRIL. Diumenge de Rams
DIA DELS XIQUETS.

- A les 11 hores, qui així ho desitge, podrà acostar-se fins el pati del Centre Parroquial de Santa Maria per beneir la Palma. En finalitzar la missa, procedirem a la foto anual dels xiquets amb la Máre de Déu, aquesta vegada als peus del baiard.

-A les 14 hores, dinar de pollastre rostit. Els menuts tindran fideus.

- En acabant de dinar els menuts tornaran a tindre les activitats de carrer i una visita sorpresa molt curiosa...


- PROCESSÓ-VIA CRUCIS CRIST DE LA PALMA
Església de la Puríssima Sang.

A les 20'00 hores, els membres de les Confraries i Germandats que ho desitgen acompanyaran la Confraria del Crist de la Palma en la Processó-Via crucis que partirà des de l’església de la Puríssima Sang.  Els confrares que vulgueu participar en ella ho poden fer amb el vestit de la confraria complet.


DIMECRES 20 D’ABRIL. Dimecres Sant.

- PROCESSÓ DE LA VI ESTACIÓ
Església de Sant Miquel Arcàngel

A les 22 hores, els membres de les Confraries i Germandats que ho desitgen acompanyaran la Germandat de la Santa Faç en la processó de les seues imatges. S’iniciara al temple de Sant Miquel Arcàngel. Qui desitge acudir a la convocatòria dels germans de la Santa Faç, cal que acudisca amb el vestit complet de la nostra confraria.


Pilat, com toca, xulot i d'Astorga... Foto: Jonathan Llopis



DIJOUS 21 D’ABRIL Dijous Sant.

- A les 16 hores, ens dirigirem a l’església de l’Assumpció, on començarem a preparar la Processó del Silenci, prepararem les mones, muntarem les barres del baiard i també les tanques amb les teles. Prepararem també les torxes i tots els vestits i eines de la processó. Preguem màxima assistència.

- A les 20 hores, missa de Dijous Sant. Església de l’Assumpció.
- A les 21.30 hores, sopar a Festers. Preu: 12 euros, Cal avisar per a reservar plaça.


PROCESSÓ DEL SILENCI

- Tots aquells que representeu un personatge cal que estigueu a les 23.30 hores en la seu de la Confraria per acabar d’enllestir-se.

- La nostra Confraria ix des de dins de l’Església de l’Assumpció.

- A les 24 hores, les confraries es concentraran a la plaça de Sant Roc per partir pel carreró del Palau, la placeta del Fossaret i continuar per la plaça de la Vila, on tindrà lloc el protocol de començament. La processó seguirà pel carrer de l’Església, el carrer Major de la Vila (Plaça de Sant Pere de Verona i carrer de la Trinitat), carrer de les Roses, plaça Major, carrers de la Magdalena i del Regall i pujada del Fossaret, per concloure a l’Esglesia de l’Assumpció de Santa Maria, per la porta de les Dones.
En finalitzar la processó, i al local de l’Associació de Veïns de la Vila, hi haurà la xocolatada per als assistents.

Maria Magdalena fa els seus primers passos processionals. Foto: Jonathan Llopis



DIVENDRES 22 D’ABRIL Divendres Sant.

- A les 9 hores, desmuntatge de les tanques i les teles, per la qual cosa preguem la màxima assistència. En finalitzar, tindrem un esmorzar en Festers.

- A les 14 hores, DINAR DE GERMANDAT a Festers EN FINALITZAR EL DINAR ES FARA LA TRADICIONAL RIFA PASQÜERA. El dinar té un cost de 20 €. Cal avisar per a reservar plaça..

- A les 18 hores, Oficis a l’església de l’Assumpció.

- SOLEMNE PROCESSÓ DEL SANT SOTERRAMENT Esglésies de la Puríssima Sang i de l’Assumpció de Santa Maria.

A les 19.30 hores, cal que ens presentem amb el vestit complet de la Confraria. Cal que estiguem atents a les instruccions dels organitzadors per facilitar la preparació de la processó.

ITINERARI DE LA PROCESSÓ: Plaça de la Vila, pujada del Fossaret, carrer del Regall, avinguda del Comte de Torrefiel, carrer de Rafael Juan Vidal, plaça de la Coronació, carrers de Sant Antoni Abat, l’Aurora, la Puríssima, la Morereta, plaça de Sant Domingo, carrers de l’Alcalde Paco Montés, Dos de Maig, l’Almoina d’Eixea, Josep Melcior Gomis, Maians i Plaça Major. En arribar-hi les imatges del Crist Jacent i de la Soledat, amb la presidència de la processó, tindrà lloc un acte col·lectiu de finalització de la desfilada. Després, pujarem a l’Assumpció.


El nostre futur comença a fer-se present. Foto: Sergio Úbeda.


DISSABTE 23 D’ABRIL Dissabte Sant

- A les 11 hores, OFICIS DE TENEBRES
Església de l’Assumpció.

- A les 16 hores, desmuntatge de la Mare de Déu i tornada de tots els arreus setmana-santers de la confraria al seu lloc, per la qual cosa, preguem màxima assistència.

- A les 21.30 hores, SOPAR DELS PANDEROS, BAIX BRAÇ.

NIT DELS PANDEROS Barri de la Vila
En ser les 23’30 hores, ens reunirem a la Plaça de la Vila per tal de cremar les nostres Velles Quaresmes. Després, anirem a la plaça de Sant Roc per esperar, el toc a Glòria per tal de començar a fer tot el soroll possible amb els rastres de llaunes –els panderos ontinyentins- i amb el retronar dels tambors, tabals i caixes, xiulitets i matraques, farem un alegre passacarrers fins a l’Ajuntament.


Més seriosos no poden estar. Cremem l'estimada Vella Quaresma... Quina pena! Foto: Sergio Úbeda.




DIUMENGE 24 D’ABRIL Pasqua Florida

-A les 11 hores, PROCESSÓ DE L’ENCONTRE GLORIÓS Esglésies de Sant Francesc i de Sant Josep.

Les Confraries i Germandats de la Santa Faç, l’Expiració i la Soledat es concentraran al Temple de Sant Francesc per tal d’iniciar la processó de la imatge del Cor de Jesús, amb els vestits confrares però sense caputxa. La desfilada recorrerà els carrers Josep Melcior Gomis, Maians, Morales, plaça de Baix i plaça Major.
En arribar, a les 11:30 h. a la plaça Major, les imatges del Cor de Jesús i la Mare de Déu de l’Esperança celebraran l’Encontre Gloriós. En acabant, les imatges, i en passacarrers, tornaran a les seues respectives esglésies.



La Gent de la Soledat omple l'Encontre pasqual. Foto: Sergio Úbeda.


DIUMENGE 1 DE MAIG


- A les 12 hores, Assamblea General Ordinària de la Confraria de la Soledat, i dinar.

Tindrà lloc al Campament de “Todos Vientos”. Per qui no sàpia com arribar, prèviament quedarem a la entrada de la urbanització del Pilar.




OBSERVACIONS:


- Els actes consignats en el present fullet corresponen als actes habituals de l’exercici setmana-santer que té previst celebrar la Confraria de la Soledat. No s’inclouen els actes corresponents a la celebració del IV Centenari de la Confraria, que seran anunciats oportunament. Per això vos demanem que estigueu atents a les convocatòries que es puguen anunciar.
Trobareu tota la informació puntual en el nostre blog (http://soledatontinyent.blogspot.com), i si vos subscriviu al nostre facebook vos arribaran directament al vostre ordinador.

- Podeu comunicar-vos amb la Junta de la Confraria a través del correu electrònic soledat_ontinyent@hotmail.com.

Per al bon funcionament de la Confraria i per tal d’evitar problemes, feu el favor de reservar amb temps la vostra participació en els dinars i sopars. Procureu tractar amb respecte els companys, estar informats dels horaris i necessitats dels actes i d’oferir la vostra col·laboració.