.

.

.

.
.


.

.
.
.

dimarts, 5 d’abril del 2011

Programa d'actes de la Setmana Santa d'Ontinyent.

Ací vos fem arribar la programació d'actes que recull el programa-revista editat per la Junta de Germandats i Confraries d'Ontinyent per a l'any 2011.
Properament vos farem arribar la programació pròpia de la Confraria.








DISSABTE 26 DE MARÇ

Esglesia de Sant Miquel Arcàngel
Presentació del Cartell i del Llibre-Programa d’actes de la Setmana Santa d’Ontinyent de 2011.
19:00h Eucaristía.
20:00h Presentacio del Cartell i del llibre-programa de 2010, a càrrec d'en Francisco José Lacueva.
21:15h Concert a càrrec del "Nou Orfeó".


DISSABTE 2 D'ABRIL

Sagunt
Processó de les Juntes de Germandats de la Diòcesi de València.

DIUMENGE 3 D'ABRIL

Esglesia de la Puríssima Sang
12:00h  Eucaristia. A càrrec de les Confraries dels Assots a la Columna, Ecce Homo i Crist de la Palma.

Església de Sant Miquel Arcàngel
13:00h. Eucaristia, en honor al Crist de l’Oració de l’Hort. S’hi lliuraran els bàculs als nous membres, el del Germà Major i l’estendard al Porta-estendard de 2011.

 
DISSABTE 9 D'ABRIL

Plaça Major

11h. Matinal Infantil.

Església de Sant Miquel Arcàngel.
Pregó de la Setmana Santa.

19h. Santa Eucaristia.
20h. Pregó a càrrec de na Maria Pilar Tomás Rustarazo.

En acabant l'acte, tindrà lloc un sopar de germandat i confraternitat en homenatge a la pregonera.





DIMECRES 13, DIJOUS 14 I DIVENDRES 15 D'ABRIL


Esglesia de l’Assumpció de Santa Maria
19:30h Tridu. A càrrec de les Confraries i Germandats de la Santa Faç, Soledat, la Dolorosa i Crist de l’Expiració.

Esglesia de Sant Francesc
20:00h Tridu. A càrrec de la Confraria del Nostre Pare Jesús Natzaré.


DISSABTE 16 D'ABRIL. Dissabte de Passió



Esglesia de Sant Miquel Arcàngel
19:00h Eucaristia.

19'45.- Desfilada de bandes de cornetes i tambors de les confraries.
Des del carrer de Tomàs Valls i passant per la plaça de Sant Domingo, Alcalde Paco Montés, Delme, Maians i plaça Major, on acabarà la desfilada.

DIUMENGE 17 D'ABRIL. Diumenge de Rams.

Esglesia de la Puríssima Sang
Processó-Via Crucis del Crist de la Palma
20:00 h. Els membres de les distintes Confraries i Germandats que ho desitgen acompanyaran la Confraria del Crist de la Palma en la Processó-Via Crucis de que partirà des de l’església de la Puríssima Sang per seguir pels carrers de les Monges Carmelites, Jaume I el Conqueridor, avinguda del Llombo, Avinguda del Comte de Torrefiel, carrers de Rafael Juan Vidal, Jaume I el Conqueridor, Pare Ferran Alcina, Avinguda del Comte de Torrefiel i carrer del Regall per arribar a l’església de la Puríssima Sang.



DIMECRES 20 D'ABRIL. Dimecres Sant

Esglesia de Sant Miquel Arcàngel
Processó de la Sexta Estació.
22'00h. Els membres de les distintes Confraries i Germandats que ho desitgen acompanyaran la Germandat de la Santa Faç en la processó de les seues imatges. S’iniciarà en el temple de Sant Miquel Arcàngel i recorrerà el carrers de Tomàs Valls, plaça de Sant Domingo, carrers de la Morereta, Santa Faç, Sant Antoni, Capellans, les Eres, Santa Anna i Sant Antoni, Plaça de la Coronacio, carrers de Rafael Juan Vidal, Jaume I Conqueridor i Monges Carmelites, per arribar a l’església de la Puríssima Sang.

 

DIJOUS 21 D’ABRIL Dijous Sant

Església de l’Assumpció de Santa Maria
PROCESSO DEL SILENCI
A càrrec de la “Hermandad y Cofradía de Nazarenos del Cristo de la Expiración y Nuestra Señora del Patrocinio” i de la Lloable Confraria de la Soledat d’Ontinyent.

24:00h. Les confraries es concentraran a la plaça de Sant Roc per partir pel carreró del Palau, la placeta del Fossaret i continuar per la plaça de la Vila, on tindra lloc el protocol de començament. La processó seguira pel carrer de l’Esglesia, el carrer Major de la Vila (Plaça de Sant Pere de Verona i carrer de la Trinitat), carrer de les Roses, plaça Major, carrers de la Magdalena i del Regall i pujada del Fossaret, per concloure a l’Esglesia de l’Assumpcio de Santa Maria, per la porta de les Dones.

En finalitzar la processo, i al local de l’Associacio de Veins de la Vila, hi haurà una xocolatada per als assistents; gentilesa dels organitzadors.

Fotografia de Juan Torres

 

DIVENDRES 2 D’ABRIL Divendres Sant


Església de Sant Miquel Arcàngel
Processó de Trasllat de l’Oració de l’Hort
10:30 h. Processó a càrrec de la Confraria de l’Oració de l’Hort que partirà de l’església de Sant Miquel Arcàngel per seguir pels carrers de Tomàs Valls, Sant Jaume, Plaça de la Coronació, carrer de Rafael Juan Vidal, avinguda del Comte de Torrefiel, el carrer del Regall i la Pujada del Fossaret per entrar a l’Església de l’Assumpció de Santa Maria per la porta de les Dones.

Ermiteta de la Concepció
Processó de Trasllat del Crist de l’Expiració i Nostra Senyora del Patrocini
11:00 h. Processó a càrrec de la “Hermandad y Cofradía de Nazarenos del Cristo de la Expiración y Nuestra Señora del Patrocinio”. Eixirà de l’Ermiteta de la Concepció per seguir pel carrer de Sant Antoni, l’avinguda de Francisco Cerdà, els carrers de José Simó Marín, Dos de Maig, l’Almoina d’Eixea, Josep Melcior Gomis, Maians, plaça Major, Magdalena, Regall i Pujada del Fossaret.


Esglésies de Sant Francesc i de Sant Miquel Arcàngel
Processó de l’Encontre Dolorós
A càrrec de la “Cofradía de Nuestro Padre Jesús Nazareno” i la “Hermandad de la Dolorosa”.
11:35 h. Eixirà de l’Església de Sant Francesc el pas del Nostre Pare Jesús per processionar pels carrers de Josep Melcior Gomis i de Maians.
Moments abans de l’hora de l’Àngelus, i des de l’Església de Sant Miquel Arcàngel, partirà la imatge de la Dolorosa, duta per la Germandat del mateix nom, pels carrers de Tomàs Valls, Sant Jaume, Plaça de la Coronació, carrer de Rafael Juan Vidal, avinguda del Comte de Torrefiel i Magdalena fins arribar a la plaça Major, al bell mig de la qual tindrà lloc l’emotiu acte de l’Encontre Dolorós. La Mare de Déu farà les seues “Cortesies”: S’inclinarà per tres vegades davant la imatge del seu fill.

Després, i seguits per la processó del Crist de l’Expiració i Nostra Senyora del Patrocini, desfilarà pels carrers de la Magdalena i del Regall, per arribar cada imatge al seu temple d’acollida corresponent, en espera de la processó del Sant Soterrament.


Església de l’Assumpció de Santa Maria
Processó del Sant Soterrament
19:30 h. S’iniciarà a la plaça de la Vila, amb l’eixida de la creu de guia. El Pas de l’Oració de l’Hort, descendirà la pujada del Fossaret fins l’inici del carrer de la Magdalena. Allí, i des de l’Església de la Puríssima Sang, s’incorporaran les imatges de les confraries “Azotes a la Columna”, Ecce Homo, “Nuestro Padre Jesús Nazareno”, la Santa Faç, la Dolorosa i el Crist de la Palma, amb els seus confrares, clergat, bandes de tambors i bandes de música.

Des de l’Església de l’Assumpció de Santa Maria, partiran les imatges de les confraries dels “Nazarenos del Cristo de la Expiración y Nuestra Señora del Patrocinio”, “el Santo Sepulcro” i la Soledat, tancarà la processó el clergat, la presidència de la Junta de Germandats i Confraries i la banda de la Societat Unió Artística Musical d’Ontinyent.


ITINERARI DE LA PROCESSÓ: Plaça de la Vila, pujada del Fossaret, carrer del Regall, avinguda del Comte de Torrefiel, carrer de Rafael Juan Vidal, plaça de la Coronació, carrers de Sant Antoni Abat, l’Aurora, la Puríssima, la Morereta, plaça de Sant Domingo, carrers de l’Alcalde Paco Montés, Dos de Maig, l’Almoina d’Eixea, Josep Melcior Gomis, Maians i Plaça Major.


En arribar-hi les imatges del Crist Jacent i de la Soledat, amb la presidència de la processó, tindrà lloc un acte col·lectiu de finalització de la desfilada del Soterrament. Després, cada Confraria o Germandat, i en pas de Processó, es dirigirà a les seues respectives esglésies per dipositar-hi els passos i fer una oració final.


DISSABTE 23 D’ABRIL Dissabte Sant

Església de l’Assumpció de Santa Maria
Ofici de Tenebres
11:30 h. Organitzat per les confraries del Crist de la Palma i del Sant Sepulcre

NIT DELS PANDEROS

En ser les 12 de la nit, a la Plaça de la Vila, crema de les “Velles Quaresmes”. I després, des de la plaça de Sant Roc,  amb els panderos, els xiulitets, les matraques, esquelles i tabals i tambors, esperarem que es cante la “Glòria”. En eixe moment en què simbolitzem la Resurrecció cal fer tot el soroll possible pels carrers de la Vila que és com, a Ontinyent, hem expressat sempre la nostra alegria per l’arribada de la Pasqua Florida.



DIUMENGE 24 D’ABRIL Pasqua Florida


Esglésies de Sant Francesc i de Sant Josep
Processó de l’Encontre Gloriós
11:00 h. Les Confraries i Germandats de la Santa Faç, “Nazarenos del Cristo de la Expiración y Nuestra Señora del Patrocinio” i la Soledat es concentraran al Temple de Sant Francesc per tal d’iniciar la processó de la imatge del Cor de Jesús. La desfilada recorrerà els carrers Josep Melcior Gomis, Maians, Morales, plaça de Baix i plaça Major.

A la mateixa hora, les Germandats i Confraries de l’Oració de l’Hort, “Azotes a la Columna”, Ecce Homo, “Nuestro Padre Jesús”, la Dolorosa, Crist de la Palma i “Santo Sepulcro”, es trobaran a l’Església de Sant Josep, per tal de fer processó en honor de la Mare de Déu de l’Esperança. La desfilada recorrerà els carrers de José Simó Marín, Furs, Dos de Maig, les Eres, Capellans, Sant Antoni, plaça de la Coronació, carrer de Sant Jaume i placeta de l’Escurà.

En arribar, a les 11:30 h. a la plaça Major, les dues imatges celebraran l’Encontre Gloriós amb les corresponents “Cortesies”, mentre s’amollen centenars d’Al·leluies des dels terrats de la plaça.

En acabant, les imatges, i en passacarrers, tornaran a les seues respectives esglésies.


DISSABTE 30 D’ABRIL

Església de Sant Miquel Arcàngel
19:00 h. Eucaristia per a commemorar la festivitat de la Santa Faç.


DIUMENGE 1 DE MAIG. Dia dels Combregars.

Església de Sant Josep.

8h. Santa Eucaristia. En acabant, tindrà lloc la processó dels Combregars d'Impedits.


Fotografia de Sergi Gómez