.

.

.

.
.


.

.
.
.

dijous, 2 de setembre del 2010

Felicitació de l'Institut d'Estudis de la Vall d'Albaida



La senyora Maria Josep Garcia, Presidenta de l'Institut d'Estudis de la Vall d'Albaida, una entitat a la que la nostra Confraria pertany de fa anys, ha tingut a bé el felicitar-nos en nom de la seua Junta Directiva i els seus associats en el nostre 400 aniversari.

Per la nostra part, volem agrair-li el gest i seguir oferint-nos per tal de treballar per la Cultura pròpia, ampla i múltiple, de la nostra estimada comarca. Moltes gràcies, doncs, a l'IEVA per aquesta mostra d'estima.


"Sr. Salvador Sanchis i Ferri,

Clavari de la Confraria de la Soledat d’Ontinyent

Maria Josep Garcia i Martí, presidenta de l’Institut d’Estudis de la Vall d’Albaida, en nom de la Junta Directiva, felicita la Confraria de la Soledat d’Ontinyent, anomenada el “Pas de l’Ajuntament” en ocasió de les celebracions del IV Centenari de la seua creació.

Des de l’any 1999, en reprendre la Confraria les seues activitats associatives, hem vist com les activitats que ha estat organitzant no s’han limitat només a les pròpies de caràcter religiós, algunes espectaculars com la processó de El Silenci en col•laboració amb altra germandat ontinyentina, la de l’Expiració, acte intimista i de profund sentiment religiós, sinó que la ciutat d’Ontinyent i la comarca de la Vall d’Albaida han pogut gaudir del redreçament d’activitats tradicionals com “La Vella Quaresma”, la “Nit dels Panderos”, recuperades per iniciativa de membres de la Confraria, la creació de nous Motets per als actes religiosos de la Setmana Santa i l’organització d’actes culturals de caràcter seglar com la visita a museus i entitats d’Ontinyent i d’altres pobles, activitats lúdiques per a xiquets, edició d’un blog que és un model per a les altres entitats festives de semblants característiques.

I no només han estat exemple d’activitat cultural constant en actes puntuals, sinó que han fet esforços personals i econòmics, i buscades col•laboracions d’entitats públiques i privades per tal que professionals experts realitzen restauracions de la seua seu social i, sobretot, de la magnífica obra escultòrica, la Soledat, de l’escultor Marià Benlliure. La seua producció de cartells festius és una mostra també de la seua preocupació per mostrar l’obra dels millors artistes plàstics de la comarca. I fins i tot han encetat una humil producció editorial amb el llibre infantil de Sergi Gómez i Soler “La Soledat d’Ontinyent contada a les confraressetes i confrarerets”.

Per tot allò i perquè ens consta que l’any de la celebració dels 400 anys d’existència de la Confraria de la Soledat d’Ontinyent va a estar farcida d’actes religiosos i seglars de tota mena des del 8 de setembre del 2010 fins la mateixa data del 2011, volem felicitar els 120 socis de la Confraria i desitjar-los el major dels èxits en la consecució dels seus objectius en ocasió del centenari i encoratjar-los perquè continuen igualment actius de cara a un futur llarg i fecund en el pròxim centenari.



La Vall d’Albaida, agost 2010



Maria Josep Garcia i Martí
Presidenta de l’IEVA"

 

Mapa de la Vall d'Albaida amb les poblacions que hi havia l'any 1609, quan s'expulsaren els Moriscos. Un any després, el 1610, naixia la Confraria de la Soledat d'Ontinyent. Mapa del Calendari de Festes, Tradicions i Gastronomia de l'IEVA 2009.