.

.

.

.
.


.

.
.
.

dilluns, 22 de febrer del 2010

Presentació i processó de la imatge de la Soledat restaurada



En la vesprada del dissabte 20 de febrer, la Confraria de la Soledat acomplia la il·lusió de presentar a Ontinyent la imatge de la Soledat restaurada. Després de huit mesos llargs en què la imatge no ha estat exposada al culte, arribava el moment de presentar-la i dur-la de nou al seu lloc actual de veneració, l'església de l'Assumpció.


Abans, però, calia fer la seua presentació. El lloc triat havia estat el centre de cultura d'Ontinyent, la Casa dels Barons de Santa Bàrbera. La imatge, no cal oblidar-ho, és propietat de tots els ciutadans a través del seu consistori, i l'entitat que sufraga la restauració és, precissament, l'Ajuntament d'Ontinyent.
L'acte, molt breu, comptà amb un gran nombre de públic i també de mitjans de comunicació assistents. Va ser conduït per la confraressa Fani Barahona, i en ell intervingueren amb unes paraules el restaurador de la imatge, Ignasi Gironés, el Clavari de la Confraria, Salvador Sanchis i, com a representant del consistori dirigí unes paraules el regidor Juan Santapau Votá.

Una vegada conclós l'acte s'inicià una sòbria processó, sense música, que transcorregué pel carrer de Maians, la plaça de Dalt, el carrer Banyes, el carrer Major de la Vila, el carrer de l'Església i la plaça de la Vila, fins a l'església de l'Assumpció. Des de la Confraria volem agrair sincerament la participació dels veïns del barri de la Vila que vulgueren penjar cobertors i decorar els seus balcons al pas de la Soledat. Per a la Confraria va ser una experiència molt reconfortant el poder fer el recorregut de la processó del Silenci de manera inversa, tal i com passaven abans les processons dels dies grans de la nostra Setmana Santa. Si això es va poder fer és només gràcies a l'esforç i a la perícia dels portadors de la nostra imatge. Cal destacar justament eixe esforç causat sobretot per l'esquivament continu i perillós dels cables electrics que creuen el carrer a cada moment i que dificulten moltíssim el treball. El nostre compromís amb la Vila no ens va fer dubtar en absolut a l'hora de pensar en el recorregut, malgrat tot...


Un moment ben estimable de la Processó de pujada de la Soledat per la Vila va ser quan passà vora la Seu de la seua Confraria, engalanada per a l'ocasió.

En arribar a la plaça de la Vila, la imatge va ser desmuntada del baiard i entrada al temple als braços dels Confrares. Va ser situada a l'Altar Major, on seria beneïda en el transcurs de la Missa.


En acabant l'ofici religiós, es va presentar públicament el document que recull la benedicció papal adreçada per sa Santedat en Benet XVI a la nostra Confraria amb motiu del 400 aniversari.
Després, la imatge va ser pujada de nou al seu lloc de veneració i els membres de la Confraria varen magatzemar els estris propis en el lloc corresponent a l'espera de la propera Setmana Santa que tornaran a eixir al carrer.
La nit acabà amb un sopar en què participaren aquells confrares i confraresses que ho desitjaren i que ha estat un dels més concorreguts i animats dels que em tingut en molt de temps.