.

.

.

.
.


.

.
.
.

diumenge, 16 de març del 2008

El mal estat de la capella on es guarda el Crist Jacent


En el transcurs del davallament de la imatge de la Soledat, els nostres benvolguts companys del Pas del Sepulcre es trobàven netejant la seua impressionant figura processional i han tingut a bé de cridar-nos i mostrar-nos la seua gran preocupació pel mal estat d'una de les parets de la menuda capella que acull la talla del Crist Jacent i també el Santíssim de l'església de l'Assumpció, plenes d'humitats.


En veritat, és lamentable que les dos figures que va fer el mestre Marià Benlliure per a Ontinyent, i les dos propietat de tots els ontinyentins a través del seu Ajuntament, es troben molt lluny de ser guardades en les condicions ideals. L'humitat, el corcó i les enormes diferències de temperatura, acrescudes amb l'ús d'un sistema de calefacció preocupant estan fent malbé a la carrera les dos imatges. Tal i com ens assenyalaren els confrares del Sepulcre, les juntures de la fusta del Crist, cada vegada es troben més separades.


La situació és més que paradoxal. Les dos imatges van ser fetes per ser custodiades a l'església de Sant Miquel, i foren dutes a l'Assumpció per les nul·les condicions del temple miquelià. Ara, este temple tampoc no reuneix condicions per guardar estes obres d'art, i potser tampoc altres de pertanyença eclesial.


Cal, doncs, que ens preocupem per l'estat d'unes peces d'art de les més interessants de les terres valencianes. D'idees i de propostes de discussió no en falten ja sobre la taula.