.

.

.

.
.


.

.
.
.

divendres, 7 de març del 2008

Alfred Bernabeu Sanchis, pregona la Setmana Santa d'Ontinyent



Alfred Bernabeu i Sanchis, Cronista de la nostra Vila Reial, és l'encarregat enguany de pronunciar, el dissabte 8 de març, el pregó de la Setmana Santa d'Ontinyent.

El seu currículum és ben interessant, i l'acredita com un dels pregoners més solvents i interessants dels darrers anys.
Actualment, desenvolupa la seua tasca professional com a professor de Llengua i literatura valencianes i com a cap d’aquest departament a l’IES l’Estació d'Ontinyent.
La seua preparació és ben ampla, sent com és llicenciat en Geografia i Història i Catedràtic de Lingüística Valenciana, i la seua dedicació a Ontinyent i a la seua història ens apareix ja ben palesa en la temàtica de la seua tesi de llicenciatura, on parlà de l’estructura socioeconòmica de la ciutat en el segle XVIII, i en la tesi amb què aconseguí el Doctorat “cum laude” per la Universitat de València, un profund estudi de la Vila reial d’Ontinyent des de les Germanies al Decret de Nova Planta.

Ara mateix, a més, és el President de la Junta Qualificadora de Coneixements en Valencià de la Vall d’Albaida.

Ha realitzat nombroses ponències i ha coordinat diversos cursos i seminaris. Ha treballat com a traductor i assessor per l’Obra Social de Caixa Ontinyent. És membre de l’associació cultural La Nostra Terra i membre del Comité de Redacció de la Revista “Almaig”.

Pel que fa a l’Institut d’Estudis de la Vall d’Albaida, va ser secretari i també Vicepresident de la nostra entitat.

A Ontinyent, ha estat membre del Consell Assessor del Servei de Publicacions de l'Ajuntament, membre Assessor de la comissió d'Arxius i Biblioteques, membre Assessor de la comissió de Patrimoni, col.laborador en la celebració del 750 Aniversari d'Ontinyent com a Vila real i ha actuat com a vocal en diversos tribunals municipals en temes històrics i filològics.

Entre els seus escrits, cal destacar el primer llibre publicat a Ontinyent per un Ajuntament democràtic, “Camperols, menestrals i privilegiats”, de 1985, coescrit amb Enric Llín. Ha escrit, el 1992, el llibre “Ontinyent, Vila Reial”, ha participat en els llibres “La nit de les fogueretes d’Agullent”, publicat el 1994 pel Consell Valencià de Cultura, i en el llibre de l’Aniversari del Miracle d’Agullent 1600-2000. A més, ha coordinat i participat en la redacció de l’excel·lent llibre “Història Bàsica d’Ontinyent”, que publicà l’Ajuntament ontinyentí el 1995. Fa no res, un mes i escaig, acaba de publicar una obra molt recomanable, “Conéixer Ontinyent” en què ha posat text al passeig fotogràfic que fa l’encantador d’imatges Paco Grau pel nostre poble.

És col·laborador habitual de la revista Almaig, de la revista Crònica i de nombrosos programes de festes ontinyentins. Aquest, el món de la festa, és altre dels conreats per Alfred Bernabeu, membre de la comparsa Saudites i de la lloable Confraria de la Soledat. Dins els moros i Cristians, ha estat coordinador de la Revista-Programa de Festes de Moros i Cristians des del 2002 fins el 2006. Va ser el pregoner de la nostra festa morocristiana l'any 2007 i des d'enguany mateix n'és un dels Vicepresidents de la Societat de Festers del Santíssim Crist de l'Agonia.



Els confrares i confraresses de la Soledat, estem ben orgullosos que un dels nostres companys realitze el pregó setmana-santer ontinyentí, n'és el primer, i esperem que la seua exposició siga tan interessant com la que va fer son pare, l'enyorat Alfredo Bernabeu Galbis, i que marcà un abans i un després en la mateixa evolució de la nostra commemoració passional.


Molta sort, Alfred, i moltes gràcies.