.

.

.

.
.


.

.
.
.

dissabte, 22 de novembre del 2014

Programació de les Festes majors i patronals d'Ontinyent 2014
Vos oferim la programació de les immediates festes majors i patronals d'Ontinyent. 
Esperem que les pugueu viure intensament i amb bona cosa de profit personal i espiritual....

DISSABTE 22 DE NOVEMBRE  

            A les 8:00 hores Missa Sabatina a la qual queden convidades totes aquelles persones que hagen tingut l'honor de ser "Angelets de la Puríssima". En acabar, Benedicció i imposició de Medalles als Angelets del 2014. La matinal dels Angelets continuarà amb una xocolatada al col·legi "La Milagrosa". 

A les 18:30 hores, i des de la Plaça de la Concepció, partirà la comitiva deIs Angelets de la Puríssima, que recorrerà els carrers de Gomis, Maians, Plaça Major, Magdalena i Regall fins a l'església de l'Assumpció, on tindrà lloc l'acte de la
PUBLICACIÓ DE FESTES, CANT DELS ANGELETS I PREGÓ
iniciant-se amb el tradicional càntic de "l'Anunci angèlic". A continuació, pronunciarà el Pregó de Festes el  Sr. D. JESUS ​​BORDERA REVERT.

Acabat aquest acte, es cantaran els GOIGS ​​A LA MARE DE DÉU , interpretats per la Sra CHARO MARTOS VIDAL.
         A les 22:30 hores, se celebrarà la sopar homenatge al pregoner del 2014 al Restaurant Casa Seguí.


DIUMENGE 23 DE NOVEMBRE

A les 11:30 del matí, el volteig general de campanes, anunciarà el solemne acte de la MISSA DE MALALTS I IMPEDITS i celebració comunitària de la UNCIÓ DE MALALTS , que se celebrarà a l'Església de l'Assumpció a les 12:00 h . Intervindrà el Cor parroquial de Sant Josep.


DILLUNS 24 DE NOVEMBRE

A les 18:00 hores, lliurament de premis del XLIl CERTAMEN LITERARI MARIÀ "GASPAR BLAI ALBUIXECH" , als estudiants de PRIMÀRIA, ESO, BATXILLERAT i FP, en el CENTRE CULTURAL CAIXA ONTINYENT, del carrer Gomis, 3.


 DIMECRES 26 DE NOVEMBRE

A les   19:30 hores, Conferència a càrrec de Mn. Pare D.Vicente BOTELLA CUBELLS OP.Vice-degà de la facultat de Teologia Sant Vicent Ferrer de València sobre el tema: L'exhortació apostòlica "LA ALEGRIA DE L'EVANGELI" del papa Francesc a l'església de l'Assumpció.


DIJOUS 27 DE NOVEMBRE

A les 20:00 hores, a l'Església de l'Assumpció i com a preparació a les festes, es realitzarà  la Celebració Comunitària de la Penitència.
 DIVENDRES 28 DE NOVEMBRE

            A les 15:30 hores. EMBOLADA DEL BOU, a la Plaça de l'Ajuntament i posterior trasllat dels bous al corral per al seu tancament.

            A les 19:00 hores començarà el Solemne Novenari en honor de la Puríssima Concepció, patrona canònica d'Ontinyent, sent el seu predicador el Rvd. Pare D. IGNACIO Dinnbier CARRASCO S.J.

            A les 19:30 hores Eucaristia amb els Angelets, intervindran a els Infants de Sant Josep.


  DISSABTE 29 DE NOVEMBRE 

A les 8:00, Missa Sabatina davant la imatge de la Puríssima.

A les 10:00 hores, Missa d'Infants a l'església de l'Assumpció i consagració a la Puríssima de tots els nens i nenes de la ciutat. Intervindrà  el Cor Juvenil de Santa Maria.

A les 10:45 hores ESMORZAR INFANTIL al Centre Parroquial, on cada assistent es proveirà del mateix i s'obsequiarà amb beguda refrescant.

A les 12:00 hores acompanyats per la banda de música i un grup de cavallistes es dirigiran a l'Ajuntament per agafar les claus del   "corral del bou"  per a començar l'acte de LA VAQUETA.

A les 15:30 hores, amb el permís de l'autoritat i si el temps no ho impedeix, el tret d'una potent SALVA anunciarà el començament del tradicional BOU AMB CORDA, que partirà del Camí dels Carros, Cantereria i continuarà pel Pont Vell, Plaça de Baix, Plaça Major i Sant Jaume, Ravalet, Magdalena, Roses i Trinitat, efectuant la tornada pel mateix itinerari.

A les 19:30 hores SOLEMNE NOVENARI .

A les 20:00 hores Eucaristia pels veïns de la Parròquia de Santa Maria .  Intervindrà el cor parroquial de Santa Maria.


  DIUMENGE 30 DE NOVEMBRE

A les 15:30 hores, començarà el tradicional BOU AMB CORDA pel mateix itinerari del dia anterior
A les 19:00 hores, SOLEMNE NOVENARI .

A les 19:30 hores, EUCARISTIA per les FAMÍLIES , intervindrà  la Coral Mestresses de Casa.
DILLUNS 1 DE DESEMBRE 

           A les 19:00 hores, SOLEMNE NOVENARI.

           A les 19:30 hores, EUCARISTIA PER LES CAMBRERES DE LA MARE DE DÉU.
          En acabar l'eucaristia, sobre les 20:00 hores actuació del Cor del Col·legi Santa Maria d'Ontinyent.


 DIMARTS 2 DE DESEMBRE

A les 19:00 hores, SOLEMNE NOVENARI.
A les 19:30 hores, Eucaristia pels veïns de la Parròquia de Sant Carles. intervindrà el cor parroquial de Sant Carles.


DIMECRES 3 DE DESEMBRE

A les 19.00 hores, SOLEMNE NOVENARI.
A les 19:30 hores, Eucaristia pels  veïns de la Parròquia de Sant Josep. intervindrà el seu cor parroquial.


 DIJOUS 4 DE DESEMBRE 
A les 19:00 hores, SOLEMNE NOVENARI .
A les 19:30 hores, Eucaristia pels veïns de la Parròquia de Sant Rafael. Intervindrà el seu cor parroquial.


DIVENDRES 5 DE DESEMBRE  

A les 19:00 hores, SOLEMNE NOVENARI .

19,30 hores Eucaristia pels confirmands i els JOVES . Intervindrà el Cor Juvenil de Santa Maria.


DISSABTE 6 DE DESEMBRE

           A les 10:00 hores visita del Angelets a les tres residències de majors d'aquesta ciutat.

           A les 19:30 hores SOLEMNE NOVENARI .

           A les 20:00 hores Eucaristia pels nostres Majors . Intervindrà  la Coral del Ceam.

         A les 22:00 hores al Teatre Echegaray, l'espectacle "Sons de Broadway" , per l'Orquestra Harmònica Alcoiana i el Cor Infantil i Juvenil "Els Infants de Sant Josep". Solistes: Charo Martos i Fernando Albiñana. Director: Enrique J. Peidro Baldó.
 DIUMENGE 7 DE DESEMBRE. LA VESPRA

          A les 10:30 hores del matí,  eixirà la imatge de la Puríssima des de l'Església de l'Assumpció, en processó, a la Plaça de la Coronació, acompanyada per la Cambrera Major i Promoció de les Cambreres del 2014, els Angelets i la Junta de Festes de la Puríssima.

A les 11:00   hores, el tret de salves i volteig general de campanes anunciaran el començament del brillant desfilada de l'
"OFRENA DE FLORS A LA PURÍSSIMA"

Participaran entitats oficials, Religioses, Recreatives, Culturals, Esportives, Moviment Juvenils, Indústria i Comerç, Comissions de Festes dels Barris, Llar i Club del Jubilat, representació de totes les comparses de Moros i Cristians, presidits per la seva Junta de Govern, Llumeners del Crist, Agrupació de Cambreres de la Puríssima, Cambrera Major i Cambreres de l'any, Angelets, Junta de Festes i Autoritats, amb el següent itinerari, Av. de Daniel Gil, Plaça de Concepció, carrers Gomis i Maians, Plaça Major, carrer de Sant Jaume fins a la Plaça de Coronació, on es procedirà a l'acte de l'OFRENA. Un cop allà s'interpretarà el "Cant de l'Anunci angèlic" i l'Himne a la Puríssima.
Al final del mateix, després de deixar un espai prudent de temps, es dispararà una gran TRONADA  a càrrec del prestigiós pirotècnic Caballer.

           A les 18:00 hores començarà la tradicional Retreta de la Puríssima , des del pati del Centre Parroquial de Santa Maria, recorrerà els carrers de Rafael Juan Vidal, Plaça de la Coronació, Sant Antoni, Aurora, Puríssima, Dos de Maig, Sant Josep , Morereta, Tomàs Valls, Arquebisbe Segrià, Maians, Plaça Major, Roses, Trinitat, Sant Pere, Església fins a la Plaça de l'Església.

A les 19:00 hores, Desfilada de la vespra dels GEGANTS I CABETS, que recorrerà la Plaça de la Vila, els carrers de l'Església, plaça de Sant Pere de Verona, Trinitat, Roses, plaça Major, Maians, Gomis per tornar fins a la plaça Major i pujar la Magdalena, el Regall, la pujada al Fossaret i la plaça de la Vila.

A les 19:30 hores PRIMERES VESPRES SOLEMNES de la IMMACULADA CONCEPCIÓ DE MARIA i a continuació Santa Missa amb el cor parroquial de Santa Maria.

             A les 23:00 hores  DANSADA de la Puríssima, que partirà de l'Església de Sant Carles per discórrer pel carrer Maians fins la plaça Major.DILLUNS 8 DE DESEMBRE. SOLEMNITAT DE LA IMMACULADA CONCEPCIÓ DE MARIA, PATRONA CANÒNICA DE LA CIUTAT D'ONTINYENT

A les 5 de la matinada, "XXIII   RECITAL DE CORS interparroquials " en Honor a la PURÍSSIMA CONCEPCIÓ.

Després del toc evocador de la campana de la Puríssima i el tret de les salves d'ordenança, es descobrirà a les 6 de matinada, la IMATGE DE PURÍSSIMA CONCEPCIÓ amb tota solemnitat, oferint-se a continuació el Sant Sacrifici de la

MISSA DE DESCOBRIR

A les 7 del matí, ROSARI DE AURORA que s'ofereix a intenció de tots els fills i veïns d'Ontinyent.

Acabat el Sant Rosari, ANUNCI DEL DIA DE LA PURÍSSIMA.

           A les 10:00, i des del Campanar de la Vila, la Colla de Campaners d'Ontinyent, interpretarà el Repiquet DE LA PURÍSSIMA.

           A les 10:00 del matí des del domicili de la Cambrera Major, les Cambreres de la Mare de Déu i la Junta de Festes acompanyats per la banda de música es dirigiran a l' Ajuntament on s'incorporaran les autoritats per traslladar-se tots plegats a l'església de l'Assumpció per assistir, a les 11:00 hores a la SOLEMNE MISSA DE PONTIFICAL concelebrada per sacerdots fills d'Ontinyent i clergat de la ciutat. Intervindrà el Nou Orfeó.

          A les 12:45 hores, eixirà la comitiva de Cambreres de la Mare de Déu, socis, autoritats, banda de música, acompanyant a la Cambrera Major i la promoció de Cambreres 2014 des de l'Assumpció fins a la plaça de la Coronació.

          A les 13:00 hores del migdia VOLTEIG GENERAL DE CAMPANES des de tots els campanars d'Ontinyent en honor a la PURÍSSIMA CONCEPCIÓ , seguit d'una extraordinària TRONADA pel pirotècnic Sr. Caballer a la plaça de la Coronació.
          
SOLEMNE PROCESSÓ DE LA PURÍSSIMA CONCEPCIÓ:

A les 17:30 hores, eixida dels GEGANTS, dels CABETS, dels tradicionals balls processionals dels ARQUETS, la VETA, els CAVALLETS i la MOMA.  

         A les 18:15 hores eixida de la Santa Creu alçada per l'itinerari oficial i tradicional de les nostres festes. que recorrerà els carrers de la Plaça de la Vila, Església, Sant Pere de Verona, Trinitat, Plaça de Baix, Plaça Major, Sant Jaume, Sant Antoni, Aurora, Morereta, Plaça de Sant Domingo, Alcalde Paco Montés, Dos de Maig, Exea, Gomis, Maians, Plaça Major, Magdalena i Regall fins a l'Assumpció.
          
Acabada la Processó es dispararà el CASTELL DE FOCS ARTIFICIALS . Una vegada la venerada Imatge ascendisca al seu cambril, es dispararan les SALVES D'ORDENANÇA.

La baixada i pujada de la venerada imatge seran acompanyades pel cant dels Motets expressament compostos el 1724 per ONOFRE   PENALBA. De la part musical s'encarregarà Ad Libitum i de la part vocal el Cor "Alameda" de València.
DIMARTS 9 DE DESEMBRE

A les 11:00 hores, LA GERMANDAT SACERDOTAL ONTINYENTINA, celebrarà la festa anual amb què obsequia a la seua Mare i Patrona la Puríssima Concepció de la Mare de Déu, amb la Santa Missa Concelebrada . Solemnitzarà la celebració el cor parroquial de Sant Carles.


DIMECRES 10 DE DESEMBRE

A les 16:30 hores, a la Parròquia de Santa Maria, tindrà lloc la Consagració de les dones d'Ontinyent a la Puríssima Concepció, finalitzada aquesta tindrà lloc el sorteig de les Cambreres de l'any 2015.


 DISSABTE 13 DE DESEMBRE

             A les 18:00 hores des de l'Església de l'Assumpció partirà la comitiva per realitzar el tradicional acte de l'ASGUINALDO de la Puríssima amb la participació dels Angelets.

A les 20:00 hores, se celebrarà la Santa Missa i en l'Acte de l'Ofertori, cantaran els Angelets i s'efectuarà les ofrenes a la Mare de Déu. Solemnitzarà la funció religiosa el Cor parroquial de Sant Carles.


DIUMENGE 14 DE DESEMBRE

A les 10:00 del matí, des del domicili de la Cambrera Major, les Cambreres de la Mare de Déu, Juntes de Festes del Santíssim Crist i de la Puríssima, festers i socis, acompanyats per la Banda de Música, es traslladaran a l'Església de l'Assumpció, on se celebrarà, a les 11:00 hores la
SOLEMNE DOBLA A LA PURÍSSIMA
en la qual les societats del Crist i de la Puríssima obsequien a la Patrona d'Ontinyent. Intervindrà el cor parroquial de Santa Maria.

Al final de la mateixa, des de l'Església de l'Assumpció, eixirà la Processó de la PUJADA DE LA MARE DE DÉU a la seua Reial i Pontifícia Capella, que recorrerà els carrers de Plaça de la Vila, Mirador, Cordellat, Sant Pere, Trinitat, Plaça de Baix, Plaça Major, Magdalena i Regall  fins a la Capella.