.

.

.

.
.


.

.
.
.

diumenge, 30 de març del 2014

Commemoracions del 50 aniversari de la Confraria de l'Expiració


 




La Confraria del "Cristo de la Expiración y Nuestra Señora del Patrocinio", coorganitzadora junt a la nostra Confraria de la Processó del Silenci, acompleix aquest any de 2014 els seus cinquanta anys d'existència. Amb aquest motiu han preparat un seguit d'activitats celebratives que s'iniciaren en el mes d'octubre amb la presentació d'un himne titulat "Sempre devota", amb lletra de Moisés Llopis i Alarcón i música de Rubén Penadés Silvestre. 




El passat dia 15 de març procediren a la inauguració del seu remodelat local social, situat al carrer de Sant Antoni, ben a prop de l'Ermiteta de la Concepció, on reben culte les figures tant del Crist de l'Expiració com de la Mare de Déu del Patrocini. I ara mateix, presenten una exposició de materials propis en la sala d'exposicions del Palau dels Barons de Santa Bàrbera, al carrer de Maians. 



Entre els materials exposats s'hi troben els vestits propis, tant el que empra actualment la confraria i que abans només duien els homes, com també el preciós vestit amb capa i cucurulla verd oliva que duien les dones. Hi ha estandards, fotografies, cartells...


... els vestits propis de la Mare de Déu del Patrocini i la seua corona, bàculs, peces de baiard...


I també vestits propis de la Processó del Silenci, com ara aquests estudiats vestits de soldat romà, amb el pílum i l'escut.


Vos animem a visitar la mostra, que estarà oberta dins el proper divendres 11 d'abril. És una cosa ben interessant que les confraries ontinyentines anem oferint al públic el patrimoni propi que hem atresorat i que conforma la identitat pròpia comuna i, sobretot, de cada entitat setmana-santera.