.

.

.

.
.


.

.
.
.

dijous, 17 de setembre del 2009

Continuen les xerrades que organitza l'IEVA sobre els 400 anys de l’Expulsió dels Moriscos




Este divendres, 18 de setembre, tindrà lloc a Quatretonda, la conferència de d’historiador Manuel Ardit, “Els Moriscos al Regne de València: Una visió històrica”. El lloc on es celebrarà serà la Sala d’Audicions del Centre Social, a les 20h. La conferencia esta organitzada per l’Institut d’Estudis de la Vall d’Albaida (del qual la Confraria de la Soledat forma part) amb la col·laboració de l’Ajuntament de Quatretonda.

Esta conferencia es la segona que es realitza a la Vall d’Albaida, dins del cicle de conferencies i activitats que l’IEVA està organitzant en este any per a commemorar els 400 anys de l’Expulsió dels Moriscos del nostre territori. Al mes d’agost, es va realitzar la primera de les conferències d’aquest cicle a Bocairent, amb el professor de la Universitat de València Manuel Lomas.

Al llarg d’octubre i novembre continuaran realitzant-se més conferencies en diferents poblacions de la Vall d’Albaida. El dia 23 d'octubre, el Macip de la Soledat en farà una al poble de Salem que girarà al voltant de les celebracions festives que ens deixaren els Moriscos i les conseqüències de la seua expulsió en el panorama festiu valencià, entre elles la fundació de confraries contrarreformistes com ara la nostra de la Soledat.