.

.

.

.
.


.

.
.
.

dimarts, 22 d’abril del 2008

Assemblea de la Confraria



El passat diumenge dia 20 d’abril es va celebrar una assemblea de la Confraria de la Soledat per tal de tractar diversos temes relacionats amb la passada Setmana Santa i el futur immediat de la confraria.

La valoració global de tot allò que va succeir en la recent commemoració passional va ser molt positiva pel que fa a la Confraria. Es van fer més activitats que mai i la participació dels Confrares i les Confrareses va ser massiva. Ara bé, es va ressaltar l’incumpliment d’horaris generals que caracteritzà la Setmana Santa enguany.

S’ha determinat que cal establir un reglament intern que estiga a l’abast de tots per tal que, ara que ha augmentat considerablement el nombre de socis, siga més fàcil que les normes i els costums puguen arribar a tothom. El sistema verbal que fins ara s’ha utilitzat ja ens és insuficient, cosa que cal valorar també molt positivament.

S’aprova l’augment de la quota de pertanyença anual a la Confraria atesa la realització de les moltes més activitats realitzades enguany i que, amb l’èxit d’assistència que han tingut, i per la demanda dels socis de més activitats encara, necessiten una continuïtat. A més, enguany cal desenvolupar les propostes del projecte 2009, amb el que celebrem el 10 aniversari de la recuperació de la Confraria.

S’informa d’un canvi en la Junta Directiva. El Majordom, Vicente Cambra, sol·licita deixar el càrrec per passar a treballar en altres responsabilitats de la Confraria en tres comissions de treball diferents. Així, la nova Majordom, o Tresorera, serà Ana Albuixech Albuixech.


Es recull en l’Acta que el Macip, Sergi Gómez, ha obsequiat a la Imatge de la Soledat i a la Confraria amb un motet, que va ser interpretat en acabar la passada Processó del Silenci, per un cor d’homes ontinyentins i valencians, sota la direcció del mestre Saül Gómez i amb l’autora del mateix, Mila-Rosa Molina Moscardó, a l’orgue de l’església de l’Assumpció. El motet, dit “Flor de Soledat”, queda a disposició de la Confraria, havent assumit el Macip les despeses de la composició, i amb ell ja són dos les peces musicals que conformen el nostre patrimoni confrarial.


D’esta manera es va donar per alçada la reunió i els assistents ens desplaçàrem al campament de Tots els Vents, per dinar junts una torrada de carn. Cal dir que l’afluència de socis fou massiva.

......

En altre ordre de coses, la Confraria de la Soledat va celebrar el passat divendres 18 d’abril una sessió de la seua Junta Directiva. En ella, una confraressa de la Soledat va voler-se dirigir a la Junta per tal d’informar-la sobre la seua voluntat de presentar una candidatura a la Presidència de la Junta de Germandats i Confraries d’Ontinyent, les eleccions a la qual es celebraran en poc més d’un any.

Esta confraressa, que de moment vol que es calle el seu nom mentre sondeja les seues possibilitats reals i crea el seu equip amb membres de la nostra i de les altres confraries, va explicar les seues idees sobre com cal que siga la Setmana Santa d’Ontinyent, que es resumeixen en un projecte interessant i ambiciós i que dóna una especial participació als confrares ontinyentins.

Des de la Confraria es va voler assenyalar que encara queda molt de temps per a la presentació de candidatures, i la vàrem encoratjar a que forme un equip propi i concrete les idees amb paciència, treball i intel·ligència. En el moment de la presentació, comptarà amb el recolzament de la Junta de la Confraria.