.

.

.

.
.


.

.
.
.

diumenge, 16 de març del 2008

Baixem a la Mare de Déu


El dissabte quinze de març, el Dissabte de Passió pel matí, i amb una assistència de confrares i confrareses més que notable, hem procedit a dur a l'església de l'Assumpció el baiard de la Mare de Déu i els elements necessaris per tal de baixar la imatge de la Soledat de l'altar que ocupa on abans estava la Porta dels Homes de dit temple i preparar-la ja per les desfilades processionals.




El camí des de la casa del carrer del Cordellat on guardem les nostres eines de treball, i l'església és ben curt afortunadament, però en ser que passem el més estret dels carrerons del recorregut processional, sempre és molt interessant eixe procés, i dur, en ser la primera vegada que el provem en aquest exercici setmana-santer. Al final, en dipositar el baiard a la plaça de la Vila, tot són satisfaccions. I com que hi ha una boda programada que s'allarga que és cosa de no dir, aprofitem, els uns per fer-te un refresc, els altres per escoltar la gent que se'ns apropa, que vol veure el baiard i les seues imatges esculpides, i els que ens donen el seu parer sobre la Setmana Santa en general i el nostre treball en particular.
En ser que és ja hora horada, procedim a baixar amb tota la precaució possible la imatge de la Soledat, que és netejada a consciència una vegada ha tocat terra. L'instant és màgic, únic de bona veritat. La Mare de Déu està a la mateixa alçada que els seus confrares, que ens acostem a ella i ens atrevim a tocar-la amb el major dels respectes, i clar, aprofitem el moment especial per fotografiar-nos a la seua vora.
Quan la imatge està sobre el baiard, ja ho tenim tot apunt. Només cal posar de nou els bancs de l'església com cal que estiguen i esperar que, els pròxims dies, les flors i l'enllumenat estiguen ben preparats. I tots a dinar, que s'ha fet ben tard i ens espera el caliu del dinar a la nostra seu.